LOADING
Zo. 9 juni 2024 – 15:00 Koop tickets
Ties Mellema
presenteert:
09/06

Vinsent Planjer

Warm to the Touch | Albumpresentatie

De nieuwe muziek van deze innovatieve slagwerker is een feest van klank. Met veel bijzondere gasten!

Warm to the Touch is het nieuwe album van slagwerker/percussionist/drummer/componist Vinsent Planjer waarop hij composities van zijn hand speelt in duo- en triobezetting. Zijn muzikale partners in dit avontuur zijn niets minder dan de top van de Nederlandse klassieke muziek en jazz. Dat moet ook wel, want Planjers composities zijn uitdagend, soms op technisch vlak, maar ook op het gebied van muzikale keuzes. Voor de uitvoering van muziek in de ongebruikelijke bezetting van slagwerk en melodie-instrument bestaat immers geen standaard benadering.

Daarnaast heeft Planjer er een punt van gemaakt om van iedere muzikale gast een stuk improvisatie te verlangen, wat voor menigeen in het begin nogal buiten de comfort zone viel. Het resultaat is een verzameling van acht zeer uiteenlopende stukken, waarin Planjers brede palet aan inspiratiebronnen op een zeer oorspronkelijke manier tot uiting komen.

Gedurende zijn hele carrière als uitvoerend musicus tot nu toe heeft Vinsent Planjer zich toegelegd op het laten klinken van een veelheid aan stemmingen en emoties, zo’n beetje alles wat muziek bij een luisteraar teweeg kan brengen; van meditatief tot uitbundig, agressief tot lieflijk, humorvol tot doodserieus, waarbij verwarring, opluchting, opperste concentratie, introspectie, expressie en af en toe een schaterlach elkaar opvolgen. Het achterliggende idee hierbij is de overtuiging dat het (niet-melodische) slagwerk het hele scala aan muzikale ervaringen kan communiceren.

Vinsent Planjer – slagwerk
Ties Mellema – saxofoon
Hermine Deurloo – mondharmonica
Tatiana Koleva – marimba
Celia García García – piano
Tony Overwater – contrabas
Rembrandt Frerichs – piano

Tickets

Ticket €16.50
CJP/Stadspas (groene stip)/Studenten €10.00
Leden (kortingsticket) €10.00
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!