LOADING
Zo. 5 mei 2024 – 20:15 Koop tickets
Marije Nie
presenteert:
05/05

Ensemble Interactivo de La Habana - Undisclosed Creation

‘Crazy Cuban quartet’ speelt collectief geïmproviseerde muziek met kleurrijk instrumentarium

Verwacht het onverwachte met het Ensemble Interactivo de La Habana (EIH), dat voor het eerst op tournee is in Europa. In elke van hun zeer verschillende performances weten zelfs de leden van dit unieke kwartet nooit precies wat er gaat gebeuren - en hierin ligt de uitdaging: hoe kunnen zij een muzikale reis van ruim een uur creëren/componeren door middel van collectieve improvisatie? Dynamische orkestraties, grappige dialogen, gekke texturen, surreële sferen en een intrinsiek ritmische en percussieve identiteit vormen de perfecte formule voor een authentieke explosie van vibraties waarin zowel publiek als performers ondergedompeld worden. Het instrumentarium van EIH is een mix van klassieke instrumenten en een verscheidenheid aan andere - soms etnische - geluidsbronnen. Met live elektronica bewerken zij in real-time het geluid en creëren zo een extra laag in het geheel.

EIH streeft ernaar om vrije muzikale ervaringen te bieden die niet gebonden zijn aan een specifieke stijl of esthetiek maar die putten uit zo veel mogelijk inspiratiebronnen en invloeden. Met de diversiteit die daaruit voortkomt vieren we de magie van het moment.
Special guest is tapdanser en Splendormuzikant Marije Nie, die de ontmoeting met EIH aangaat, zeven jaar na de eerste ontmoeting met het ensemble in Havana.

Ensemble Interactivo de La Habana:
Pepe Gavilondo - toetsen, diverse percussie
Sarah Gutierrez - cello, miscellanea
Mariana Hutchinson - viool, miscellanea
Yasel Muñoz - fluit, blaasinstrumenten, diverse percussie
Special guest: Marije Nie - tapdans

Tickets

Ticket €16.50
CJP/Stadspas (groene stip) €12.50
Leden (kortingsticket) €12.50
Studenten €7.50
We Are Public WAP Gratis
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!