LOADING
Ma. 18 december 2023 – 20:00 Koop tickets
Aisling Casey
presenteert LEDENCONCERT:
18/12

The Classical Oboe Quartet

Hobokwartetten in de klassieke tijd - met cello of contrabas?

De onduidelijkheid of Mozart bij zijn bezetting van de baspartij van het hobokwartet een cello of een contrabas bedoelde, vormt het uitgangspunt voor dit recital. De hobo had in de klassieke periode virtuoze hoogten bereikt, waarbij veel componisten voor dit nog steeds evoluerende instrument componeerden. Het hobokwartet van Mozart blijft een van de hoogtepunten van het hoborepertoire, waarbij de combinatie van de timbres van hobo en strijkers bijzonder aangenaam in het gehoor ligt.

Het voorwoord bij de Bärenreiter-editie van het Mozart Hobokwartet vermeldt de eigenaardigheid van de handtekeningpartituur die de baspartij de dubbelzinnige markering van basso geeft - bedoelde hij cello of contrabas? Tot nu toe heb ik altijd het Mozart Hobokwartet met cello gespeeld en in dit recital zal ik de meerduidigheid omarmen en samen met Julija Hartig, Emi Ohi Resnick en Wilmar de Visser dit pareltje van een kwartet met contrabas ten gehore brengen. Het programma wordt aangevuld met andere prachtige hobokwartetten van Mozart’s tijdgenoten Carl Stamitz en Johann Christian Bach.

Aisling Casey - hobo
Julija Hartig - viool
Emi Ohi Resnick - altviool
Wilmar de Visser - contrabas

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan ben je natuurlijk meer dan welkom! Hieronder kan je een kaartje kopen.

Tickets

Leden Gratis
Ticket €16.50
CJP/Stadspas (groene stip)/Studenten €9.50
Leden Gratis
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!


Wist je dat Spendor dit jaar 10 jaar bestaat?