LOADING

Lid van Splendor?

Hier lees je alles wat je moet weten!

Als lid van Splendor ben jij een van de mensen die onze ontmoetingsplek, club, werkplek, muzikaal laboratorium en nog veel meer mogelijk maakt.

Mede dankzij jou is Splendor een plek waar musici en publiek dichter bij elkaar komen. Muziek is een magistraal onderdeel van het leven. Het verbindt mensen in beleving en in emotie. Dit vieren we dagelijks in Splendor.

Speciaal voor jou

In ruil voor jouw steun kun je gratis naar alle concerten die de Splendor-musici in Splendor organiseren. Daarnaast houden we je per email op de hoogte van speciale ledenmomenten die we af en toe in Splendor organiseren.

Inloggen

Ga naar onze agenda voor een overzicht van alle concerten. Bestel je gratis ledenticket door op ‘Tickets’ te klikken en log in. Of doorloop dit stappenplan als volgt:

  • Ga naar agenda
  • Klik op betreffende event
  • Klik op tickets
  • Je komt nu bij 'de gebruikerskant' van de Splendorwebsite
  • Links bovenaan klik je op MENU
  • Klik op LOGIN
  • Log in met je gegevens
  • Je kan nu kaarten 'kopen'

Ledenpas

Alle leden ontvangen een ledenpas. De barcode op je ledenpas is je toegangsbewijs voor alle ledenconcerten, dat betekent dat je dus nooit meer tickets hoeft te printen. Of je nu een ticket voor € 0 koopt voor een Ledenconcert of een kortingsticket voor een ander concert, het systeem koppelt alle tickets die je via jouw account koopt automatisch aan jouw ledenpas.

Als je naar een ledenconcert gaat en ook een introducé meeneemt, koop dan één ticket van € 0 voor jezelf en een van € 16 voor je introducé. Beide tickets staan op je pas, ook nu is het printen niet nodig. Laat je pas twee keer scannen door de kassamedewerker.

Als voor een bepaald concert de ledenplaatsen op zijn kun je nog een kaartje kopen met de ledenkorting. 

Vragen over je lidmaatschap of over Splendor?

Neem contact op met leden@splendoramsterdam.com 
Of bekijk hieronder in de veelgestelde vragen:

Ik ben net lid geworden van Splendor, wanneer ontvang ik mijn ledenpas?

Binnen een week na aanmelding sturen we je de Splendor-ledenpas op.

Ik ontving mijn Ledenpas per post, hoe kan ik een wachtwoord aanmaken om voortaan gratis Ledentickets te reserveren?

Klik hier en vul je e-mailadres in. Let erop dat dit hetzelfde mailadres is als dat je opgaf bij je aanmelding als lid. Klik vervolgens op de witte knop rechts van Reset en je ontvangt direct een mailtje van ‘Splendor – Tickets’ met daarin een link om een wachtwoord in te stellen.

Ik ben mijn ledenpas kwijt of heb hem nog niet ontvangen, maar ik wil graag naar een concert. Wat moet ik doen?

Geen probleem, we kunnen je opzoeken in het systeem. We sturen je zo snel mogelijk je persoonlijke pas, zo houden we de rij bij de deur kort.

Hoe reserveer ik mijn gratis ledenticket of kortingsticket?

Splendor-leden kunnen in onze ticketshop inloggen waarna de speciale ledenprijs in beeld verschijnt. Voor de ledenconcerten is de prijs € 0 en voor de overige concerten krijgen leden een kortingsprijs.


Inloggen werkt als volgt:


1. Ga naar splendor.stager.nl/web/tickets

2. Klik linksboven op het menu (drie streepjes) en kies voor ‘LOG IN’

3. Vul je e-mailadres in én het door jou zelf gekozen wachtwoord

4. Klik op de witte knop naast ‘Log In’

Vervolgens verschijnt er een lange lijst concerten. Als je er op klikt klapt het open en zie je de speciale ledenprijs.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Klik hier en vul je e-mailadres in. Let erop dat dit hetzelfde mailadres is als dat je voorheen gebruikte. Klik vervolgens op de witte knop rechts van Reset en je ontvangt direct een mailtje van ‘Splendor – Tickets’ met daarin een link om opnieuw een wachtwoord in te stellen.

Ik wil mijn wachtwoord aanpassen, hoe werkt dat?

Klik hier en vul je e-mailadres in. Let erop dat dit hetzelfde mailadres is als dat je voorheen gebruikte. Klik vervolgens op de witte knop rechts van Reset en je ontvangt direct een mailtje van ‘Splendor – Tickets’ met daarin een link om opnieuw een wachtwoord in te stellen.

Ik weet niet meer met wel e-mailadres ik bij Splendor bekend ben?

Stuur een mail naar leden@splendoramsterdam.com en zet in de mail met welk e-mailadres je voortaan bekend zou willen staan. Wij passen het voor je aan en sturen je een bevestiging.

Het lukt me niet om te reserveren, wat is er aan de hand?

Er kunnen verschillende dingen aan de hand zijn:

– Misschien heb je al een kaartje voor het desbetreffende concert gekocht. Lees hieronder bij het volgende punt hoe je dit kunt controleren.

– Het lidmaatschap is gekoppeld aan één e-mailadres. Wanneer je met een ander mailadres kaartjes probeert te bestellen zal het systeem geen lidmaatschap herkennen. Gebruik dus steeds hetzelfde mailadres om in te loggen.

– Een van je huisgenoten is nog ingelogd in het ticketsysteem en moet eerst worden uitgelogd. Dit werkt als volgt: ga naar het menu linksboven (drie streepjes) en klik op LOG OUTt. Vervolgens log je in met je eigen e-mailadres en wachtwoord en de ledenprijs zal verschijnen. NB: Als je samen op één mailadres wilt bestellen, kijk dan hieronder bij Hoe reserveer ik in één keer voor twee leden een gratis kaartje? – Je lidmaatschap is verlopen. Misschien heb je de mailtjes met het verzoek om te verlengen gemist of kwamen ze in een spamfolder. Neem svp contact met ons op via leden@splendoramsterdam.com.

Hoe kan ik zien voor welke concerten ik al een ticket heb gereserveerd?

Ga naar www.splendor.stager.nl/web en klik op het menu linksboven (drie streepjes). Klik op Mijn Tickets en er verschijnt een overzicht met de tickets die je gekocht hebt.

Hoe reserveer ik in één keer voor twee leden een gratis kaartje?

We kunnen twee accounts samenvoegen en dan kun je met één keer inloggen twee ledentickets bestellen. Als je hier gebruik van wilt maken, stuur dan een mailtje naar leden@splendoramsterdam.com met daarin de gegevens van beide personen waarvan je de accounts wil samenvoegen. LET OP: geef aan met wélk e-mailadres je in de toekomst wilt inloggen, dit kan maar met één e-mailadres.

Tot wanneer loopt mijn lidmaatschap?

Het Splendor-lidmaatschap kan iedere maand starten en loopt automatisch door als je een machtiging hebt afgegeven. Als je eenmalig € 120 hebt betaald, ben je één jaar lid, vanaf de maand van de betaling tot en met diezelfde maand een jaar later.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap verlengen?

Het Splendor-lidmaatschap loopt automatisch door als je een machtiging hebt afgegeven. Als je eenmalig € 120 hebt betaald, ontvang je ruim tevoren een e-mail met het verzoek om te verlengen. Dat kan dan weer voor een jaar, of je kan Splendor machtigen jaarlijks de contributie af te schrijven. Zoek je de link naar het machtigingsformulier? Klik dan hier.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap stopzetten?

Het Splendor-lidmaatschap loopt automatisch door als je een machtiging hebt afgegeven. Als je het wilt stopzetten, stuur dan een mail naar leden@splendoramsterdam.com.

Ik heb een kaartje gereserveerd, maar ik kan toch niet komen. Wat nu?

De ledenconcerten zijn vaak druk bezocht, dus mocht je verhinderd zijn geef het dan aan ons door via leden@splendoramsterdam.com. Dan kunnen wij iemand van de wachtlijst blij maken!

Hoe kan ik Splendor nog meer helpen?

Het is ook mogelijk om geld te doneren. Bovendien kan een gift aan Splendor een fors belastingvoordeel opleveren. Klik hier voor meer informatie.

Levert een Splendor-lidmaatschap ook belastingvoordeel op?

Het Splendor-lidmaatschap is niet aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Donaties kunnen wel een fors belastingvoordeel opleveren. Lees hier meer over doneren.