LOADING
Do. 21 maart 2024 – 20:00
Nora Fischer
presenteert festival FOLKLORE DAYS:
21/03

Open Folklore Jam & Dance

Live traditionele jam én dans, voor iedereen die mee wil doen!

FESTIVAL FOLKLORE DAYS
SPLENDOR 20-22 maart 2024

Liefhebbers van volksmuziek én -dans van waar dan ook ter wereld: vanavond biedt Splendor de unieke kans om je mede-folk-liefhebbers te ontmoeten in deze one and only Open Folklore Jam!

Stel je een tijd voor waarin verliefde jongeren elkaar alleen konden ontmoeten op het dorpsplein, dansend op de klanken van volksmuziek.
Stel je een verre plaats voor waar alle jongens die achttien werden door de straten lopen en een lied in koor zingen waarmee ze hun halfgegroeide baarden bespotten en hun weg naar volwassenheid vieren.
Stel je een lied met zoveel strofen dat je een sok kunt breien voordat het voorbij is.
Stel je een dorp voor waar iedereen elkaar ontmoet in de enige woonkamer met een radio om het nieuws te horen. Dan verandert de radio in een tv en dan krijgt iedereen zijn eigen kleine scherm.

En hoe zit het nu? Leeft folklore nog? Zo ja, kan het het stadsleven overleven? Hoe verhouden wij ons tot deze gedichten, liederen en dansen? Een groep uitvoerende kunstenaars komt samen in Splendor en neemt deel aan workshops, discussies en verkenningen om deze vragen en meer te beantwoorden.

Op de avonden van 20 en 21 maart nodigen ze het publiek uit om samen muziek te maken en te dansen, met uiteenlopende volksdansen en liederen uit verschillende achtergronden en culturen. Op 20 maart wordt er vooral muziek gemaakt, en vanavond (21 maart) wordt daarbij ook nog traditioneel gedanst. De jams zijn open voor iedereen, van amateur tot professioneel!

“Folklore Days” (20-22 maart) wordt georganiseerd door Giesta, een duo dat zich richt op oude muziek en de mondelinge tradities van het Iberisch schiereiland. Joana Guiné en Irene Sorozábal gebruiken hun stemmen, blokfluiten en traditionele percussie als hulpmiddelen om deze repertoires te transformeren en opnieuw uit te vinden. Met een achtergrond in historische uitvoering beweegt het duo zich in het raakvlak tussen deze tradities en deconstrueren ze deze door middel van componeren, arrangeren, improviseren en het gebruik maken van hedendaagse technieken.

Deelnemers:
Miriam den Boer - violin
Michela Amici - harp
Liza Prins - visual arts & voice
Manuela Tessi - dance
Mania: Emma Karels - panflute, Lorenzo Servali - doublebass & Federico Lanzo - voice, guitar
Mish-Mash: Alexandra Salviato - & Benjamin Postal - recorder and flute
Colors project: Hussam Musa - voice, keyboard, Halim Gaidou - bass guitar, Sammier Mongash - percussion, Marcel van Buren - drums, QI Tihanabo - guitar
Rebolada: Adrián Moncada - piano & Irene Sorozábal - voice
Giesta: Joana Guiné - recorder, voice, frame drums & Irene Sorozábal - recorder and voice & guest: Xander Baker - viola da gamba
Platform Bajoteja - La Madriguera (contributing online): Claudia Sánchez & Sergio Fulqueris
en wie er verder nog binnenloopt...

Impressie van dag 1 van Festival Folklore Days:
https://youtube.com/shorts/C9b-Des2ppU?feature=share

Sliding scale tickets: €5 - €7,50 - €10 - €15 - €20
Voor iedereen toegankelijk, pay what you can!
Er is geen verschil in de prijscategorieën, je kunt bij binnenkomst kiezen waar je wilt zitten.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!