LOADING
Za. 29 juni 2024 – 20:30 Koop tickets
Anne La Berge
presenteert:
29/06

Tell Me More

Een avond met vrouwelijke elektronische muzikanten

"Tell Me More" is een showcase avond toegewijd aan het creëren van ruimte voor vrouwelijke artiesten om hun werk te presenteren. Het idee ontstond bij Laura Nygren (Show Pony) toen ze besefte dat zij, net als vele andere vrouwelijke artiesten, zich vaak ongemakkelijk voelde om haar werk te bespreken en de snel probeerde de aandacht aan anderen te geven. Dit verminderde haar ruimte in het gesprek en haar werk. Ze realiseerde zich dat ze vaak dacht dat mensen niet geïnteresseerd zouden zijn in wat ze te zeggen had, totdat iemand tegen haar zei: “Tell me more.” Deze simpele zin maakt een warm bad in het gesprek waar zich fijn voelde om haarzelf meer in de spotlight te zetten.

In de eerste editie van "Tell Me More" zullen drie generaties experimentele vrouwelijke elektronische muzikanten hun werk presenteren. Anne La Berge, COW Shift Z, en Show Pony in samenwerking met Tatiana Rosa en Nina Kay. De avond begint met een première van Show Pony’s nieuwe audiovisuele werk "I May Fall into the Sound", gemaakt in samenwerking met Nina Kay en Tatiana Rosa. De liedjes, synthesizers, visuals en beats nemen je mee op een reis door een ouder wordend lichaam, gebruikmakend als lens voor klimaatverandering. Anne La Berge presenteert een solo set van fluiten, elektronica en verhalen in ruimtelijk surround sound. Cow Shift Z sluit de avond af en laat je dansen met haar experimentele, energieke beats. Gedurende de avond wordt je aangemoedigd om zowel de makers als het publiek de vraag te stellen: Tell me more, vertel me meer.

https://www.youtube.com/watch?v=lIvb4bem0

ANNE LA BERGE
Anne La Berge's passie voor de uitersten in zowel gecomponeerde als geïmproviseer-de muziek heeft haar geleid naar de randen van storytelling en geluidskunst als haar bronnen van muzikale inspiratie. Ze treedt op als multimedia muzikant en is een van de componist/uitvoerders in het Amsterdamse ensemble MAZE. Ze werkt wereldwijd als coach voor improvisatie en live elektronica en geeft momenteel les aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

In 1999 richtte ze Kraakgeluiden op, een internationaal gerenommeerde improvisatie-reeks gevestigd in Amsterdam, die combinaties van akoestische en elektronische in-strumenten onderzocht met behulp van real-time interactieve performance-systemen. Veel van de resulterende muzikale samenwerkingen kregen een eigen leven buiten de Kraakgeluiden reeks, die in 2006 stopte. La Berge's eigen muziek is parallel geëvolu-eerd, en de fluit is slechts één element geworden in een geluidswereld die computer-samples, gesproken tekst en elektronische verwerking omvat.
Ze is te horen op de labels Largo, Artifact, Etcetera, Hat Art, Frog Peak, Einstein, X-OR, Unsounds, Canal Street, Rambo, esc.rec., Intackt, Data, verz, Real Music House, Rela-tive Pitch, Carrier, Present Sounds Recordings en Splendor Amsterdam. Haar muziek wordt uitgegeven door Frog Peak Music en Alry Publications; en haar Max-patch geba-seerde composities zijn privé verkrijgbaar. Ze is een van de oprichters van het Splendor Amsterdam collectief van muzikanten die een oud badhuis in Amsterdam hebben omge-vormd tot een cultureel mekka, waar ze regelmatig kleinschalige concerten produceert en deelt met internationale gasten, en ze is de directeur van de Volsap Foundation die innovatieve muziekprojecten en internationale tournees produceert.

“Het wonder van haar geluidstechniek wordt ondersteund door, onder andere, verschil-lende lipposities, aanzetten, ademhalingswijzen, afstand tot de microfoon – alles is voor-zien en uitgewerkt. . . Haar texturen zijn vaak tweestemmig. Het is allemaal zo ingewik-keld dat het beschrijving tart en toch klinkt het heel natuurlijk, als het lied van een vogel.” Muusika, Tallinn

“La Berge is een voorloper van enkele van de belangrijke zaken die hedendaagse com-positie nu is gaan betekenen.”
The Wire

COW Shift Z
Francisca Martins, ook bekend als COW Shift Z, is een componist en uitvoerder van elektronische muziek. Haar praktijk als componist richt zich op het integreren van ver-schillende muziekgenres in haar artistieke taal. De elektronische dansmuziek geeft haar de gemeenschappelijke basis om haar innerlijke werelden uit te drukken en de verhalen te vertellen met een vrije en experimentele mindset.

Als uitvoerder is ze geïnteresseerd in ritme en groove, gepuzzeld met agressieve, indu-striële geluiden. Ze is een creatieve programmeur die nieuwe instrumenten verkent die haar laten improviseren met haar eigen geluidsontwerp en muzikale intuïtie.

In de afgelopen jaren heeft COW Shift Z diverse projecten gecreëerd in verschillende muziekgebieden. Haar EP "Funeral for the Selves", meerdere live-sets gespeeld in clubs voornamelijk in Nederland en Portugal. Ze creëerde ook de “Biljimeiri Anthem” voor het Utopa-orgel en elektronica en andere multimedia projecten, zoals “buffer manelzinho 1204.8”, een multimedia opera.

SHOW PONY
"Like Björk on a good day." - Beatradar
Show Pony is het alter ego van de Amerikaanse contrabassist Laura Nygren. Show Po-ny ontstond na jaren stilletjes thuis zingen met haar instrument, liedjes schrijvend over liefdesverdriet, atomen en het absurde. Haar debuut-EP, geschreven in samenwerking met No Compliments, werd uitgebracht in mei 2021 tijdens Rewire.

Laura Nygren is een Amerikaanse contrabassist, zanger, elektronische muzikant en pro-ducer, gevestigd in Nederland. Ze geniet van de muziek van het moment, de uitvoerders van het heden en de deuntjes van vandaag. Als liefhebber van kamermuziek en orkest-spel heeft Laura opgetreden met Sinfonia Rotterdam en het Berlijnse ensemble s t a r g a z e. Ze is oprichter van het nieuwe muziektrio T R O M P O, het indie-folkduo Woo Girls, en heeft haar experimentele popact Show Pony. Als actieve samenwerker heeft Laura gewerkt met artiesten uit alle muziekgenres. Ze heeft getourd met zanger Soap & Skin en heeft deelgenomen aan schrijfsessies met Damon Albarn (Blur, Gorillaz) en Simon Tong (The Verve). Laura's werk verkent vaak feminisme en technologie door de ecologische fenomenen.
Sleutelwoorden: Fluiten, vrouwelijk, experimentele muziek, zang, synthesizers, & beats

Tickets

Ticket €15.00
CJP/Stadspas (groene stip) €12.00
Leden (kortingsticket) €12.00
Studenten €5.00
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!