LOADING
Za. 7 december 2019 – 20:00
presenteert, Emily Beynon
07/12

Project Paloma - 'Nie wieder Krieg'

Fluit & piano, meesterwerken van WOII met literaire contextualisering - deel 1

De fluit staat voor componisten al millennia lang symbool voor zuiverheid, onschuld, rust en vrede. Daarom is het waarschijnlijk geen toeval, dat in de afschuwelijke jaren van de Tweede Wereldoorlog zó veel fluit/piano meesterwerken zijn geschreven; misschien waren de componisten bewust of onbewust op zoek naar een muzikale vrede….

De komende vijf jaar zal (nieuwe) Splendormusicus Emily Beynon (solofluitsite Concertgebouworkest), samen met Britse pianist Andrew West en diverse gastsprekers, vijf concerten met WOII fluit/piano meesterwerken presenteren. Nu dat wij alweer 75 jaar in vrede leven gedenken zij met hun concerten deze zwarte periode in de geschiedenis. Tevens wordt geld ingezameld voor het prachtige werk van Musicians Without Borders.

Deel 1: Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland; de vooroorlogse jaren, onrust …
Muziek van Carl Frühling, Paul Hindemith, Frank Martin, Hans Gál en Hanns Eisler

Teksten van o.a. Bertolt Brecht, Paul Celan, Ernst Jandl en Heinrich Böll

ROLF SOMANN
Rolf Somann, (geb. 1951 Berlijn) Germanist en Neerlandicus, talendocent, vertaler en muziekliefhebber, studeerde in Berlijn en Amsterdam, werkte als docent Duitse taal- en letterkunde op het Montessori Lyceum Amsterdam en op de Nyenrode Business Universiteit, vertaalde o.a. Mozart-brieven in het Nederlands.

'Taal en muziek zijn in staat om mensen met elkaar te verbinden. De verbindende kracht van muziek is evidenter, want talen kunnen mensen immers óók van elkaar scheiden. Muziek is gelukkig een universele taal en kan ook geen misverstanden oproepen. Na oorlogen verstommen talen, omdat oorlog de cultuur in chaos, betekenis- en zinloosheid stort. Terwijl de taal stottert en zich in de klank vlucht, is de muziek in staat om een nieuw begin te maken. Neem nou de fluit…'

ANDREW WEST
Andrew West en Emily Beynon treden al meer dan twintig jaar op in heel Europa, o.a. in de Wigmore Hall in London, het Concertgebouw en het Edinburgh International Festival.

Andrew staat vooral bekend om zijn werk met zangers o.a. Mark Padmore, Benjamin Appl, Susan Gritton, Robert Murray, Emma Bell, James Gilchrist, Christopher Purves, Hilary Summers en Roderick Williams. Hun concerten bevatten recitals in heel Europa, evenals Lincoln Center, New York en de Library of Congress in Washington DC en ze hebben ook meerdere CD opnames samen gemaakt.

Andrew heeft een MA van Clare College, Cambridge, waar hij Engels heeft gestudeerde voordat hij zijn energie op piano gericht heeft bij Christopher Elton en John Streets aan de Royal Academy of Music.

Hij is professor kamermuziek en begeleiding aan zowel de Royal Academy of Music als de Guildhall School of Music and Drama. Verder is hij sinds 2005 artistiek directeur van het internationale kamermuziekfestival van Neurenberg en is voorzitter en artistiek directeur van de Kirckman Concert Society.

EMILY BEYNON
Emily Beynon is solofluitiste van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze was in Wales geboren en begon haar fluit studies als junior bij de Royal College of Music en ging vervolgens studeren bij William Bennett aan de Royal Academy en bij Alain Marion in Parijs. Naast concerten met het orkest, treedt Emily ook regelmatig op als concertsolist en ook als kamermusicus. Ze is vaak te horen op radio en heeft tot nu toe elf solo CD's opgenomen. Een gepassioneerde en toegewijde leraar, wordt Emily regelmatig uitgenodigd om masterclasses over de hele wereld te geven. In 2009 richte zij de Nederlandse Fluit Academie op, samen met Suzanne Wolff.

Emily Beynon - fluit
Andrew West - piano
Rolf Somann - spreker
Muziek van Carl Frühling, Paul Hindemith, Frank Martin, Hans Gál en Hanns Eisler
Teksten van o.a. Bertolt Brecht, Paul Celan, Ernst Jandl en Heinrich Böll

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!