LOADING
Zo. 26 januari 2020 – 20:30
Anne La Berge
presenteert:
26/01

Slow Evolution

Coloring the perception of time and place

Set 1: Orphax
&
Set 2: Maguire / La Berge

Orphax - Sietse van Erve
De in Amsterdam wonende drummer Sietse van Erve (Orphax) kwam vroeg in de jaren 90 in aanraking met elektronische muziek. Na het wat rommelen met tracker software voor een aantal jaar heeft hij zijn eerste meer serieuze pogingen tot het maken van muziek met beats and melodieen in 1998 ondernomen, maar al snel verloor hij interesse in beide.
Hij ging op onderzoek naar nieuwe geluiden en manieren van werken, altijd met een organische/natuurlijke inslag, vaak geluiden gebruikend die anderen zouden afdoen als fouten (want het leven is ook niet altijd vlekkeloos). Gedurende deze zoektocht vond hij zijn weg uiteindelijk in de wereld van de drone en microtonale muziek. Met als uiteindelijk resultaat in zijn recente werk de belangrijke factoren tijd en ruimtelijkheid. Het doel is om de luisteraar zo te beïnvloeden dat het gevoel van tijd en plaats tijdelijk worden vergeten.
Live wordt dit gecombineerd met veel ruimte voor improvisatie, waardoor het resulteert in een organische vorm van drone en minimal music.

Orphax heeft meer dan 50 releases uitgebracht in verschillende formaten en op verschillende labels, als ook in eigen beheer. Dit is incl. samenwerkingen met Machinefabriek en Martijn Comes. Verder zijn er vele bijdrages aan remix projecten waaronder werk voor Kenneth Kirschner, Martijn Comes, TVO en Chris Dooks.
In het verleden heeft hij podia gedeeld met onder andere Martijn Comes, Jos Smolders, Frans de Waard (Modelbau), Zeno van den Broek, TVO, BJNilsen, Philip Jeck, Yann Novak, Scanner en Wolf Eyes.

Naast zijn eigen muzikale werk, is Sietse van Erve ook de eigenaar van Moving Furniture Records en cureert hij concerten in De Ruimte onder de naam Ruisburo, en heeft hij samengewerkt met STEIM, OCCII en verschillende huiskamerconcerten georganiseerd.
www.orphax.com
https://www.movingfurniturerecords.com

Orphax: Sietse van Erve - synthesizers

Maguire / La Berge
Phil Maguire speelt analoge synthesizers en gebruikt Max-patches.
Anne La Berge speelt fluiten en werkt graag met het Kyma Systeem.

Deze musici hebben elkaar gevonden in hun voorkeur voor structuren die zich langzaam ontwikkelen als drones met veel kleur, details en variatie.

Phil Maguire is een kunstenaar uit Schotland die met geluid werkt. Met behulp van computers, synthesizers en bandapparatuur produceert Maguire muziek- en geluidswerken die leegte en storingen, van zichzelf en van machine, onderzoeken.

Werken van Maguire worden uitgebracht op verschillende onafhankelijke labels. Hij werkt ook samen in projecten met muzikanten, waaronder Anne La Berge, James L. Malone, Mark Lyken en Eleanor Cully.

Maguire is de eigenaar van verz, een bandlabel en concertserie. Hij woont en werkt in Londen.

https://philmaguire.com
https://annelaberge.com
https://verzimprint.bandcamp.com

Phil Maguire analoge synthesizers, Max-patches.
Anne La Berge fluiten, Kyma Systeem

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!


Wist je dat Spendor dit jaar 10 jaar bestaat?