LOADING
Zo. 22 maart 2020 – 16:00
presenteert, Anne la Berge
22/03

Slower Evolution

Forgetting time and place

DIT CONCERT IS HELAAS AFGELAST.
Lees er hier meer over.

Warme minimalistische drones om tijd en ruimte bij te vergeten van Fani Konstantinidou, Sietse van Erve, Luke Deane, Phil Maguire en Anne La Berge.

Set 1: Fani Konstantinidou - elektronica

Set 2: Orphax - elektronica

Set 3: Luke and Anne - elektronica en fluit

Set 4: Maguire / La Berge - elektronica en fluit

Fani Konstantinidou is een in Nederland wonende en werkende Griekse componiste en geluidskunstenaar. Ze heeft een interesse in culturele en sociale identiteiten en hun invloed op muziekcompositie. Sinds 2015 werkt ze aan haar artistieke project, Sound Topographies, waar ze een verscheidenheid aan geluidsbronnen gebruikt, geïnspireerd door haar eigen omgeving. Van muziekinstrumenten tot gesproken taal en van alledaags tot computer gegenereerde geluiden; haar muziek wordt gekenmerkt door de verschuiving van sonische structuren die circuleren tussen drones, ruis, aritmische melodieën en atonale ritmes. Geïnspireerd door de invloed van ruimte en tijd in muziek, creëert en reconstrueert ze tijdlijnen van sonische evenementen gericht op muzikale dialogen en communicatie met het publiek.

Het doel voor Amsterdam wonende Sietse van Erve (Orphax) is om de luisteraar zo te beïnvloeden dat het gevoel van tijd en plaats tijdelijk worden vergeten. Live wordt wordt zijn muziek gecombineerd met veel ruimte voor improvisatie, waardoor het resulteert in een organische vorm van drone en minimal music. Orphax heeft meer dan 50 releases uitgebracht in verschillende formaten en op verschillende labels, als ook in eigen beheer. Dit is incl. samenwerkingen met Machinefabriek en Martijn Comes. Verder zijn er vele bijdrages aan remix projecten waaronder werk voor Kenneth Kirschner, Martijn Comes, TVO en Chris Dooks. In het verleden heeft hij podia gedeeld met onder andere Martijn Comes, Jos Smolders, Frans de Waard (Modelbau), Zeno van den Broek, TVO, BJNilsen, Philip Jeck, Yann Novak, Scanner en Wolf Eyes. Naast zijn eigen muzikale werk, is Sietse van Erve ook de eigenaar van Moving Furniture Records en cureert hij concerten in Nederland.

De Nederlands/ Engels componist en Splendorartiest Luke Deane duikt graag in interdisciplinaire projecten. Zo werkte hij mee aan grote sculpturale- en theatrale werken. Deanes werk wordt wel geassocieerd met de satirische composities van de ‘4th Viennese School’. Ook staat hij bekend om de muziek die hij opvoert als zijn alter ego Lisa. Luke heeft een passie voor zelfexpressie en zoekt in zijn werk zowel naar methoden daarvoor als de grenzen ervan. In zijn composities weegt hij observaties tegenover denkbeelden, noten tegenover stiltes. Recent en binnenkort projecten zijn: Lisa's Lens EP; Accordeon Solo voor Sofie de Klerk; TOTEM(s) 2020 voor Asko Schoenberg; syrup tracing {or, on the significance of rising and/or falling} voor de Waste Paper Opera Company; Before/After for Club Guy en Ronie, NNT, Asko Schoenberg KAOS; Colours Tour voor de Riccotti Orchestra; Faust 2021 voor Silbersee en OperaForwardFestival 2021.

Phil Maguire speelt analoge synthesizers en gebruikt Max-patches. Anne La Berge speelt fluiten en werkt graag met het Kyma Systeem. Deze musici hebben elkaar gevonden in hun voorkeur voor structuren die zich langzaam ontwikkelen als drones met veel kleur, details en variatie. Phil Maguire is een kunstenaar uit Schotland die met geluid werkt. Met behulp van computers, synthesizers en bandapparatuur produceert Maguire muziek- en geluidswerken die leegte en storingen, van zichzelf en van machine, onderzoeken. Werken van Maguire worden uitgebracht op verschillende onafhankelijke labels. Hij werkt ook samen in projecten met muzikanten, waaronder Anne La Berge, James L. Malone, Mark Lyken en Eleanor Cully. Maguire is de eigenaar van verz, een bandlabel en concertserie. Hij woont en werkt in Londen.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!