LOADING
Zo. 23 mei 2021 – 16:00
Michiel Weidner
presenteert:
23/05

Prisma String Trio - LIVESTREAM

LA MUSE cd release

Prisma Strijktrio presenteert de nieuwe cd LA MUSE met werken van Florent Schmitt en Darius Milhaud

Prisma Strijktrio heeft het afgelopen jaar benut om een plan van epische proporties uit te voeren: het op cd uitbrengen van het Strijktrio van Florent Schmitt. Dat heeft tot nu toe geen enkel strijktrio aangedurfd.

Wereldwijd keek men reikhalzend uit naar de komst van deze cd, en nu is het gelukt, LA MUSE is af! Vandaag treden wij ermee naar buiten en kan het Splendorpubliek als eerste ter wereld getuige zijn van de presentatie van het complete programma LA MUSE.

Darius Milhaud - La Muse ménagère (De Huishoudmuze) (1944)
Florent Schmitt - Trio a cordes Op. 105 (1944)
Dit is een programma met een heel persoonlijk verhaal. Dat begint bij onze keuze voor de muziek. We schotelen jullie twee totaal verschillende werken voor, het ene turbulent en overweldigend, het andere ingetogen en poëtisch. De twee componisten zijn zeker geen geestverwanten, eerder botsende karakters. Toch vinden wij dat hun werk prachtig bij elkaar past en elkaar zelfs versterkt. Zou het inspiratie zijn, noem het de Muze, die de twee bij elkaar brengt? De muze van Florent Schmitt lijkt de muziek zelf te zijn, de drijvende kracht achter zijn explosieve componeerdrift. Darius Milhaud wijst zijn vrouw Madeleine aan als muze en eert haar met beeldschone muziek. Laat Prisma jullie muze zijn en luister!

Prisma Strijktrio:
Janneke van Prooijen viool
Elisabeth Smalt altviool
Michiel Weidner cello

DIT CONCERT (van ± 45 min.) KAN JE LIVE VOLGEN VIA EEN LIVE STREAM
KLIK OP DE KNOP HIERONDER.

Je kunt HIER een bijdrage geven voor deze livestream.


Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!