LOADING
Wo. 22 september 2021 – 19:00
Wilbert Bulsink
presenteert:
22/09

I transgress borders and boundaries

Nieuwe muziek door het New Maker Ensemble uit London

'I transgress borders and boundaries' is een interdisciplinair concert waarin componisten, artiesten en onderzoekers samen zoeken naar de geschiedenis van de elementen. Van steen tot aarde en ijs tot water: het concert graaft in de diepe tijdstransformaties van een levende planeet en haar recente ontmoetingen met de krachten van de mensheid. Door een stem te delen met een veelheid aan levensvormen probeert het programma zich af te stemmen op zaken die aan belang winnen en ons verleden, ons heden en onze toekomst gelijktijdig belichamen.

Het New Maker Ensemble vormde zich in 2014 als een laboratorium voor experiment met verschillende vormen van nieuwe muziek en performance kunst, om individuen met verschillende achtergronden uit te nodigen en te verenigen. Dankzij een doorlaatbare cultuur van samenwerking en interdisciplinariteit heeft de groep de begrippen uitgebreid van wat muziek kan zijn en waar muziek op kan reageren.

Dit programma wordt uitgevoerd door Roxanna Albayati, Sara Rodrigues en Rodrigo B. Camacho en bevat composities voor stem, cello piano, elektronica en organische materialen:

Volcano Songs - Old Lava (1997)
gecomponeerd door Meredith Monk

From Stone to Man From Man to... (2014)
gecomponeerd door Sara Rodrigues

The Great Conversation (still, as someone passes by) (2020)
script, regie en cinematografie door Marleen Boschen en Charles Pryor, geluidscompositie door Sara Rodrigues, in samenwerking met Lou Atessa-Marcellin

Oil, Coal & Gas for Three Cellos (2020)
gecomponeerd door Jamie Perera, georkestreerd door Dan Keen, sonification programming door Adrian Lewis

Voicelessness. The Snow Has No Voice (1986)
gecomponeerd door Beat Furrer

A glacier heated by the sea (2016/21) and Score for listening #80 | Four variations (2016)
geluidscompositie en grafische partituur door Jez Riley French

For the Love of Corals: An Ecology of Perhaps (2018/20)
geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Sonia Levy, edited door Sam Smith, muziek door Georgia Rodgers, soundtrack door Jez Riley French en essay van Martin Savransky

Sound House (No4) (2018)
gecomponeerd door Christina Vantzou in samenwerking met musici Clarice Jensen en Kat Bumbul, visuals door Colin Leveque en Elvis Fontaine-Garant (directors of photography), Phantom Veo (camera), Siet Phorae (choreografie en dans) en Zin Laylor (lichens scarf)

Passage - from Impermanence (1996/06)
gecomponeerd door Meredith Monk

Dit concert wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van i-Portunus, Supporting Creative Mobility; gefinancieerd door het Creative Europe Programme of the European Union en partners Goethe Institut, Institut Français en Isolyatsia. Verdere ondersteuning voor de productie van het concert werd gegeven door het RVW Trust.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!