LOADING
Di. 31 augustus 2021 – 20:30
Maripepa Contreras
presenteert:
31/08

Duo Zhaleika

Muzikale verhalen uit Rusland

Duo ‘Zhaleika’ nodigt je op 31 augustus uit voor een reis om te duiken in een zeer brede exotische voorstelling, gaande van de virtuoze orkestrale fragmenten tot de melancholische zang van de Russische folklore liederen.

Duo Zhaleika presenteert een uniek project van klassieke muziek met de invloeden van de Russische folklore. Ons duo bestaat uit twee mensen die hun hele leven hebben gewijd aan de muziek in al zijn gedaanten. Wij zijn Anton en Eva en voordat we in Amsterdam terecht kwamen, hebben we hele lange afstanden afgelegd en als nomaden geleefd.

Eva werd geboren in het westelijke hart van Siberië, waar ze naast de Russische volksmuziek, met al haar traditionele zang en dansen, de cultuur verkende van de inheemse bevolking die zichzelf Khanti noemde.

Anton werd geboren in Tashkent, Oezbekistan, in het midden van Centraal-Azië. Als een oude cultuur heeft Oezbekistan een grote verscheidenheid aan muziekstijlen en muziekinstrumenten en heeft het door de eeuwen heen alle muziekstijlen over de hele wereld geabsorbeerd. Door zijn muzikale ouders, omringd door allerlei soorten muziek, besloot Anton om zijn leven te wijden aan muziek, al vanaf jongs af aan.

Later zijn we klassieke en jazzmuziek gaan studeren en kwamen we erachter dat de cultuur waarin we opgroeiden ons aansprak. Daarom zijn we gaan experimenteren en onze persoonlijke culturele achtergrond vermengen met westerse academische muziek. Deze experimenten hebben ons geleid naar de oude middeleeuwse Russische liederen en naar de klassieke componisten zoals Stravinsky. Het is een verborgen wereld van melancholische, lyrische zang en het vrolijke spel van de blaasinstrumenten. Net als de Russische klassieke componisten van het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw, zoals Borodin, Moessorgski, Stravinsky en vele anderen, zoeken wij de inspiratiebron.

Eva Matveeva - fluit
Anton Jakimenko - klarinet

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!