LOADING
Za. 13 november 2021 – 20:00
13/11

Piz Amalia Music Festival 2021

Getalenteerde jeugd uit Zwitserland ontmoet Nederlands muziektalent rond de berg van Prinses Amalia

In elk Europees land functioneren gespecialiseerde scholen voor leerlingen met buitengewone muzikale aanleg en vaardigheden. In Nederland is de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag zo’n broedplaats van muzikaal talent. Je kunt er een volwaardige schoolopleiding combineren met een intensieve vooropleiding voor het conservatorium. Elk jaar worden vier middelbare scholieren uit Den Haag geselecteerd om met vier scholieren van Konservatorium Winterthur onder leiding van hun docenten een kamermuziekprogramma voor te bereiden en uit te voeren met werken van Zwitserse en Nederlandse componisten. In september gebeurt dat rond de Piz Amalia in Zwitserland, een berg die genoemd is naar onze kroonprinses. Aansluitend worden in november concerten gegeven in Den Haag en Amsterdam.

Het ensemble bestaat in 2021 uit een strijkkwartet met harp, aangevuld met hobo, hoorn en trompet. Voor deze combinatie van instrumenten is een programma samengesteld van componisten uit Zwitserland – Ernest Bloch, Paul HIndemith en Frank Martin - en Nederland - Marius Flothuis, Oscar van Hemel, Andries de Braal en Otto Ketting. Het programma wordt gecompleteerd met de Amerikaanse componist Lorraine St. George Tucker, de Française Marcelle Soulange en de Duitser E.T.A Hoffmann. Er wordt ook muziek van Ludwig van Beethoven gespeeld, van wie sommigen menen dat hij in Zutphen geboren is.

Het programma wordt afgesloten met een opdrachtwerk, dat het Piz Amalia Music Festival heeft gevraagd aan Enrico Ferri, een jonge componist uit Bergamo (Italië), die momenteel een opleiding volgt bij Anthony Fiumara in Tilburg.

Konservatorium Winterthur:
Valentin Lupp, Trompet - Zoë Hirst, Viool / Altviool - Simone Kolb, Viool / Altviool - Sophie Maria Ochsner, Cello
School voor Jong Talent Koninklijk Conservatorium Den Haag:
Else Marije Baas, Viool / Altviool - Claire Schuurmans, Harp - Leonardo Costa, Hobo - Laima Minenko, Hoorn
Artistieke leiding: Anthony Zielhorst

Voor dit concert is een Coronatoegangsbewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!