LOADING
Vr. 8 juli 2022 – 20:30
08/07

Julija Hartig - D a r k V e l v e t

CD release - let's celebrate!

LET OP: dit concert vindt plaats in de Uilenburgersjoel - Nieuwe Uilenburgerstraat 91

Vanavond de CD-release van Splendormuzikant en violiste Julija Hartig: kom en vier de geboorte van D a r k V e l v e t !

Julija vertelt het mooiste zelf over haar nieuwe album:
"Mijn hele leven heb ik nauwe en inspirerende samenwerkingen gehad met uiteenlopende componisten. De allereerste kennismaking met het proces van componeren was als kind, dankzij mijn vader. Later, tijdens mijn muzikale carriére, bleek ik heel gemakkelijk contacten te kunnen leggen en vriendschap te kunnen sluiten met componisten. Er was sprake van een wederzijds begrip en inspiratie. Zo zijn in de loop van de tijd meerdere stukken voor solo viool ontstaan die speciaal voor mij werden geschreven. Voor dit project schreven drie componisten nieuwe muziek voor mij. Het voelt daarom heel bijzonder deze stukken voor mijn CD 'D a r k V e l v e t' op te nemen en ze zo onder de aandacht te kunnen brengen van een breed publiek. Ik hoop deze composities een 'leven' te geven en natuurlijk ook de kans deel te worden van het hedendaagse repertoire voor solo viool!

Dit project, bestaande uit 10 werken van 8 componisten, is zeer persoonlijk en heeft een sterk autobiografisch karakter. De componisten zijn net als ikzelf van Joegoslavische/Nederlandse bodem. Het is daardoor een symbolische brug tussen mijn twee thuislanden en de daarbij behorende culturen. Ze hebben allemaal hun eigen unieke taal en wijze voor het uiten van gedachten en gevoelens. Van diep pure, oprechte en meest tedere liefde tot bijna onaardse klanken op zoek naar antwoorden. Diep verdriet over verlies, hartstochtelijke hebzucht naar leven en liefde en sterk vervormde, ontbonden schoonheid. Eén ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal speciaal voor mij geschreven of gearrangeerd met een diep begrip voor mijn manier van spelen – intens, eerlijk en expressief. Ik hou van ze allemaal, het zijn mijn kinderen!"

Julija Hartig - viool
Reineke Broekhans - piano
Werken van Žebeljan, Tsoupaki, Hartig, Bruči, Vrebalov, Nenadić, Waller en Maier.

LET OP: dit concert vindt plaats in de Uilenburgersjoel - Nieuwe Uilenburgerstraat 91

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!