LOADING
Do. 23 juni 2022 – 21:00
Tatiana Rosa
presenteert:
23/06

Lullaby for a Slow Apocalypse

A performative installation

Loop dit dorre landschap binnen. Het is uitnodigend ondanks zijn leegte, warm. Windgong klinkt door de ruimte en lage tonen zoemen van een met korstmossen begroeide rots. Er is een gespiegeld UV-scherm, het materiaal dat we vroeger op ramen plaatsten om onszelf te beschermen tegen de zon angstaanjagend toegegeven in het midden. Kleuren en texturen zijn dans op de rots, klokkenspel en schermen. Het zijn beelden van onze vorige wereld. Boven ons een glinsterend en rokerig, de wolken hangen boven onze hoofden.

De overlevering, literatuur en ogen waardoor we het einde van de wereld voorspellen, verbeelden een unieke gebeurtenis, vurig en vol geweld. Wat als dit verkeerd is? Wat als de apocalyps geen enkelvoudige dramatische gebeurtenis is, maar eerder een glaciale verandering. Wat als we de apocalyps herformuleren vanuit het matriarchale perspectief? Wat als het zacht, warm, zacht is? Ja, het kan nog steeds eng zijn, maar we kunnen worden getroost tijdens de reis. Wat we nodig hebben is een slaapliedje voor de Slow Apocalypse.

In 2021 is ShowPony.world gelanceerd in samenwerking met The Rodina. World is een online verzamelplaats voor de release van Show Pony's debuut-EP, geschreven in samenwerking met No Compliments. World is gemaakt en gelanceerd tijdens de online editie van Rewire festival. Na twee jaar online werk was het Show Pony-team klaar om iets tastbaars en echts te creëren. We wilden onze online ruimte vertalen naar een echte ruimte. Een organisme dat leeft en ademt. Naarmate de wereld blijft evolueren, moet ook de één-op-één vertaling van online ruimte evolueren. Het evolueerde naar een ruimte met een instrument dat het publiek kan bespelen, een rots waar het publiek kan zitten en de muziek kan voelen, en projecties die de ruimte vullen met licht. Vanuit de gecreëerde ruimte componeren en improviseren de muzikanten muziek en spelen ze nummers van Show Pony. Samen met de ruimte als inspiratie en het instrument spelen we Lullaby for a Slow Apocalypse.

Installation by Laura Nygren, Tatiana Rosa, Simon van Steenis
Source video material: The Rodina, Giulia Principe, Hogwash, Paul Heyduck, Moa Holgersson
Music by Show Pony & No Compliments
Performed by Show Pony, No Compliments, Isa Goldschmeding, Thora Margrét Sveinsdóttir, Alistair Sung
Sound: Arjan van Asselt

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!