LOADING
Vr. 27 oktober 2023 – 20:30
Splendor presenteert:
27/10

Vier de Vrijdag (LIVE & STREAM)

Miniparade van zes Splendormusici

Eens in de maand verzorgen zes Splendormuzikanten samen een Splendor Clubavond onder de titel: Vier de Vrijdag!
Vier de Vrijdag vindt - je raadt het al - plaats op elke vierde vrijdag van de maand, een Parade van Splendormuzikanten verspreid over twaalf concerten per seizoen.

Vanavond in twee delen:

Anne La Berge brengt een versie van Up Until Now, een sonische en narratieve reis door een aantal van haar belangrijkste werken uit de periode 2008 - 2023. Up Until Now volgt de stappen die ze heeft genomen in haar leven als performer/componist. Interactieve elektronica, verhalen vertellen, improvisatie en muziek maken allemaal deel uit van het tapijt van haar performance.

Anne La Berge, fluit en elektronica

Splendor en Schubert, daar is wat mee. Ruim negen jaar geleden, tijdens Splendors eerste ledentevredenheidsonderzoek ooit, kregen we welgeteld één kritische opmerking: een Splendorlid riep luidkeels om "Meer Schubert!". Sindsdien krijgt Schubert op gezette tijden het Splendorpodium, maar tijdens ons jubileumweekend was hij opmerkelijk genoeg geheel afwezig.

Vanavond maken zes musici dat goed met een Schubertiaanse Vier de Vrijdag. Een all-Schubert kamermuziekprogramma zoals dat alleen in Splendor kan: zonder contrabas en arpeggione, maar mét basklarinet en Stratocaster. Luister om in de stemming te komen (nog eens) naar de Fredcast, de podcastserie die Manon Schreurs en Mattijs van de Woerd maakten over het "Meer Schubert!" roepende Splendorlid Fred Visser.

Heleen Hulst, viool
Hessel Moeselaar, altviool
Johan van Iersel, cello
Gerard Bouwhuis, piano
Maarten Ornstein, basklarinet
Jan Willem Baljet, zang
Mattijs van de Woerd, zang en Stratocaster

DIT CONCERT KAN JE OOK LIVE VOLGEN VIA EEN LIVE STREAM, het concert verschijnt hieronder en/of hier
Je kunt HIER een bijdrage geven voor deze livestream.

De eerdere edities van Vier de Vrijdag (2022) en De Vrijdagavonden van Splendor (2020-'21) zijn gestreamed en zijn hier te zien.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!