LOADING

10 jaar Splendor - FEEST!

Tien jaar geleden werd Splendor opgericht; een muzikaal laboratorium, ontmoetingsplek en concertpodium midden in Amsterdam, waar de artistieke koers wordt bepaald door een onafhankelijk collectief van 50 uiteenlopende musici. Wat begon als een spannend project is uitgelopen op een groot succes, na tien jaar is nut en noodzaak van een onafhankelijk podium gebleken, puilt onze agenda uit van heel verschillende bijzondere projecten, hebben we 1200 publieksleden om ons heen verzameld en kijken we reikhalzend uit naar de komende tien jaar vol muzikale avonturen. Dus: tijd voor feest!

Vrijdag 15 sept: Presentatie Jubileumboek Splendor

Ter gelegenheid van ons jubileum schreef Julia Krieke dit prachtige boek '10 jaar dichter bij de muziek, Het verhaal van een bijzondere muzikale broedplaats in het hart van Amsterdam'. Dit boek is voor €10 te koop in Splendor tijdens concertavonden, of voor €12,50 online via deze link.

Vrijdag 22 sept: Vier de Vrijdag: Jubileum editie

Met: Johan van Iersel, Joris van Rijn, Hessel Moeselaar, Michael Gieler, Nadia Wijzenbeek, Marije Nie, Daria van den Bercken, Jörgen van Rijen en speciale gast Wilmar de Visser.

Zaterdag 23 septSPLENDOR SONIC CIRCUS in Carré

Spectaculair hoogtepunt van ons jubileumweekend! We gaan naar een iconische plek op steenworp afstand, groot genoeg voor ons allemaal: Koninklijk Theater Carré. Daar trekt een stoet aan Splendormusici en muzikale vrienden voorbij. Gezamenlijk bespelen we de piste, het podium en alle uithoeken van het theater. Er klinken grote hits en vergeten juweeltjes naast gloednieuwe composities en arrangementen, speciaal voor deze gelegenheid geschreven. Muziek zonder vangnet, zoals alleen Splendor dat kan. Klik hier voor het volledige programma

Zondag 24 septSplendor viert op Zondag - stuif-in! 

 • Om 11:00 uur verzorgen Iris Oltheten en Claron McFadden een kinderprogramma, voor kinderen van resp. 0-6 en 6-12 jaar.
 • Tussen 12:00 en 17:00 uur: Splendor Rariteitenkabinet in het hele gebouw (zie hieronder) en ieder uur een concert. 
 • Om 20:00 is de feestelijke afsluiting van ons jubileumweekend met een jam onder leiding van Marc Alberto en Marnix Dorrestein. Verwacht groovy improvisatie, muzikale interventies en publieksparticipatie met een breed scala aan Splendor musici. Er kan gedanst, geluisterd en gedronken worden. Om Little Richard te quoten: let it all hang out! 

Splendor Rariteitenkabinet

Het Splendor Rariteitenkabinet is een museum, geheugenpaleis en bonte verzameling van achtergelaten objecten, veelzijdige kunst, bijzondere audio en video fragmenten, weggegooide set-lists, stukken achtergebleven decor en kostuums, schetsen van composities en songteksten, levendige herinneringen, gevonden voorwerpen en nog veel meer uit de bijzonder rijke collectie van de Splendorgeschiedenis. In alle hoeken en gaten van het pand vind je QR codes vol verhalen en muziek over opvallende en minder in het oog springende details in het gebouw.

Woensdag 13 dec: Ook het Badhuis is 100 jaar! 

Een reis naar het verleden: over de oude Amsterdamse Jodenbuurt, sociale verschillen en muzikale verbondenheid in 1923 

 Op 13 december bestaat ons badhuis precies honderd jaar. Ter ere hiervan organiseren we samen met De Joodse Stad, Vlooienburg en Uilenburg (een samenwerkingsproject tussen de Universiteit van Amsterdam, Het Joods Cultureel Kwartier en Gemeente Amsterdam) een feestelijke avond die een inkijkje geeft in het Joodse leven van Amsterdam in het Interbellum. 

Hoe zag de buurt eruit in 1923, waarom werd er een badhuis gebouwd in de Nieuwe Uilenburgerstraat, wie bezocht dit badhuis en meer van deze vragen komen aan bod in de lezing van journalist en historicus Rob de Spa. Begeleid door beeldmateriaal uit die tijd en - Splendor zou Splendor niet zijn zonder - schitterende muziek uit het Charleston Tijdperk. Splendormusici spelen voor u dé hits van 1923, zodat u zich even op het vooroorlogse Uilenburg waant.

Ga met ons mee naar de toekomst

Ons feest vieren we groots, omdat onze verjaardagswens is dat we ook de komende tien jaar door kunnen gaan met muziek maken, spelen en delen met ons publiek. Daarvoor is het nodig dat Splendor nog bekender wordt en we nog meer publieksleden om ons heen verzamelen.  

Was je nog geen lid: word het nu! Daarmee steun je Splendor. Voor € 120 per jaar (of € 55 als je jonger bent dan 30) ben je welkom bij de 60 ledenconcerten én onze maandelijkse serie Vier de Vrijdag. Daarnaast houden we je per email op de hoogte van speciale ledenmomenten die we af en toe in Splendor organiseren. Voor alle overige concerten krijg je als Splendorlid korting.

Join the club! Steun ons onafhankelijk muziekclubhuis in hartje Amsterdam, waar musici en publiek door dezelfde deur naar binnen en buiten gaan, waar we samen dezelfde bar delen, waar je dichter bij de muziek komt! 

Wil je ons steunen door het doen van een donatie: klik dan hier.

Bedankt alvast!

Splendor bedankt iedereen die dit jubileum mogelijk heeft gemaakt: 

 • onze leden
 • onze vrijwilligers
 • Splendorianen
 • Amsterdam Fonds voor de Kunst
 • Prins Berhard Cultuurfonds
 • Fentener van Vlissingen Fonds
 • NUT
 • Kersjes Fonds
 • VandenEnde Foundation
 • P.W. Janssen Friesche Stichting

Ter gelegenheid van ons jubileum schreef Julia Krieke dit prachtige boek '10 jaar dichter bij de muziek, Het verhaal van een bijzondere muzikale broedplaats in het hart van Amsterdam'. Dit boek is voor €10 te koop in Splendor tijdens concertavonden, of voor €12,50 online via deze link.