LOADING
Do. 28 september 2023 – 20:30
Marieke de Bruijn
presenteert LEDENCONCERT:
28/09

A Stairway to Heaven

Try out: Dutch String Collective brengt een muzikale reis in "A Stairway to Heaven"

Binnenkort gaat het Dutch String Collective het theater in met zijn nieuwste theatershow: A Stairway to Heaven. Deze voorstelling neemt het publiek mee op een boeiende reis door drie eeuwen muziek. Van Amadeus tot Zeppelin, een A tot Z met klassiekers van honderden jaren geleden tot klassiekers van nu. Stairway to Heaven, een van de grootste rocksongs van de 20e eeuw, vormt het vertrekpunt van het theaterconcert.

Het Dutch String Collective verkent een rijke selectie aan muzikale meesterwerken waaronder muziek van Purcell, Vivaldi, Mozart en Brahms en toont aan dat klassieke composities even 'catchy' kunnen zijn als popmuziek. En dat tijdloze composities van Led Zeppelin, The Beatles en Rogier van Otterloo net zo goed aanspraak kunnen maken op de term klassieke muziek.

Marieke de Bruijn, oprichter en leider van het ensemble: "Is muziek niet sowieso een Stairway to Heaven? We brengen je graag eventjes een stukje dichter bij de hemel, met een trappetje naar een plek waar je kunt genieten, waar je kunt verdwijnen. Met tekst belichten we achtergronden en leggen we verbanden tussen de nummers en de componisten. Waarom er geschreven wat geschreven is. Wie er ooit beroemd was, wie verguisd en vergeten... Dat vaak de meest geliefde artiesten met een "quick way to heaven" gingen.

Marieke de Bruijn - viool en tekst
Jacob Plooij - viool
Mark Mulder - altviool
Jos Teeken - cello
Marijn van Prooijen - contrabas

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je natuurlijk ook meer dan welkom!

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!