LOADING
Za. 16 december 2023 – 20:00
Tony Roe
presenteert:
16/12

Radar Festival in Amsterdam

Dubbelconcert van Bulgaarse topmusici met lokale uitblinkers vol jazz, beatbox en elektronica

Het was een warme zomeravond in augustus 2014 in Varna (Bulgarije) - de regen viel met bakken uit de hemel - toen het Nederlandse avant-garde trio Tin Men and the Telephone op het punt stond het allereerste concert van het nieuw opgerichte Radar-festival te spelen. Ondanks het slechte weer kwamen er heel veel mensen op af en de zaal was propvol. De reacties op het concert waren verbluffend!

De Amsterdam gevestigde jazzpianist en componist Dimitar Bodurov heeft in zijn geboortestad Varna (Bulgarije) het RADAR-festival opgericht. Het doel van het festival is om open-minded muziekprojecten te presenteren die jazz, elektronica en video combineren met andere kunsten en technologie. Als onderdeel van z'n 10-jarig jubileum komt het RADAR-festival tussen 16 en 20 december neerstrijken in Amsterdam met een reeks spannende samenwerkingen tussen top Bulgaarse artiesten en lokale uitblinkers.

Dimitar cureert drie concertavonden in Splendor, Sexyland en Bimhuis. Onze Splendor-gastheer is de vernieuwende pianist Tony Roe, die dezelfde dag kennis zal maken met de beatbox-wereldkampioen Skiler (BG) en aanstormend saxofonist-talent Hristo Goleminov (PT/BG).

Bodurov speelt een set samen met de vermaarde trompettist Rossen Zahariev - Roko (BG) en drummersensatie Sun-Mi Hong (KOR).

Verwacht een avontuurlijke avond van jazz en improvisatie tot elektronica en beatboxing. Bekijk het volledige programma op: www.radar-festival.eu.

Het Radar festival is mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Culture Fund, Bulgarije.

Dimitar Bodurov - piano en elektronica
Rossen Zahariev-Roko - trompet
Sun-Mi Hong - drums

Tony Roe - piano en elektronica
Skiller - beatbox
Hristo Goleminov - saxofoons

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!