LOADING
Vr. 16 februari 2024 – 19:30
Michael Moore
presenteert:
16/02

Two Amsterdam Trios: LUZ & Moore, Oliver & Scheen

New perspectives on trio music

Frisse nieuwe originele muziek, folklore en jazz gespeeld door twee Amsterdamse trio's

LUZ:
Ton Felices - bas,
Chen har Even - slagwerk,
Agus Fulka - gitaar

LUZ is een Amsterdamse trio van Agus Fulka, Ton Felices en Chen Har-Even. Hert collectief wordt gedreven door de verkenning en infusie van muzikale universums en thema's - zoals zwarte Amerikaanse muziek, vrije improvisatie, traditionele folklore en frisse nieuwe originele muziek. Het trio streeft ernaar om deze universums in de wereld te brengen door middel van betekenisvolle klank en notenkeuze.

MOORE, OLIVER & SCHEEN:
Michael Moore - saxofoon/klarinet
Mary Oliver - (alt)viool
Michiel Scheen - piano

MOORE, OLIVER & SCHEEN: Een première:
Violist Mary Oliver en klarinettist Michael Moore, oude vertrouwde leden van Misha Mengelbergs Instant Composers Pool Orchestra worden bijgestaan door pianist Michiel Scheen voor geimproviseerde solo's, duetten en trio's, en Moore’s Line - een langzaam ontwikkelenende melodie.

Het werk van Scheen is beschreven als: "Vreemde wendingen en scherpe hoeken, post-Monk, zelfs post-Mengelberg” (Frances Davis, The Village Voice, 2004).

Olivers werk is beschreven als: “Haar premières van nieuw werk van John Cage, Richard Barrett, Brian Ferneyhough en Iannis Xenakis getuigen van het niveau van virtuositeit dat ze heeft bereikt. Haar al even briljante werk als improvisator is een zeldzaamheid in bovenste gelederen van de klassieke vertolkers.” (Austin Music Co-op website)

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!