LOADING
Vr. 25 oktober 2024 – 20:15 Koop tickets
Bart de Vrees
presenteert:
25/10

Christina Viola Oorebeek: BOOK of SAMPLES

kaleidoscopic:klanken:kleuren:patronen

Een avontuur van nieuwe klanken en beelden - gelaagd, repetitief, golvende patronen en kleurpaletten. Met BOOK of SAMPLES (2021-2023) duikt componist Christina Viola Oorebeek voor het eerste in het integreren van haar nieuwe muziek met 'experimentele imagery' voor video. Verliefd geraakt op het stalenboek van de textielfabrikant Fortin 1825, Parijs, onderzoekt en creëert ze met dichterlijk en associatieve vrijheid, beeld en klanktransformaties van favoriete textiel ontwerpen van het BOOK of SAMPLES.

Ook zijn er twee instrumentale stukken gebaseerd op deze associaties en fantasieën, ieder gelinkt met evd twee muziek video's. Met geluidsopnames van deze 'live' werken, heeft ze elektronische muziek voor iedere video gemaakt. Samen met stille beelden uit het BOOK of SAMPLES is alles op vele manieren bewerkt waardoor er bewegingen en lagen van transparantie zijn ontstaan. De instrumentale stukken zijn uitgevoerd door geweldige en creatieve musici - Reinier van Houdt (piano), Doris Hochscheid (cello), Michel Marang op klarinet en Erica Roozendaal op accordeon.

Over de componist:
Christina Viola Oorebeek is een Amerikaans-Nederlandse componist die na twee jaar als zanger in 'Dan Hicks and his Hot Licks' in San Francisco de VS verliet in '69 om rond te kijken in Europa en als singer-songwriter werkte in London voordat zij in 1971 neerstreek in Amsterdam. Na jaren als improvisator voor dans te werken, en piano te studeren bij Willem Brons, CvA, vond ze haar 'true love' in het componeren. Als als 50-jarige, ging ze bij Klaas de Vries compositie studeren op CodeArts. Zij sloot in 1999 de studie af met de Compositieprijs en is sindsdien continu bezig geweest als componist.

Experimentele 'Imagery'
In de Bowed Electrons Festivals 2021-2023 vanuit Cape Town University, begon zij haar liefde voor beeld, kleur en vorm te ontwikkelen in het maken van video's voor geluidsopnames van een aantal van haar bestaande werken.

Reinier van Houdt, piano
Michel Marang, klarinet

ROADRUNNER Trio:
Michel Marang, klarinet
Doris Hochscheid, cello
Erica Roozendaal, accordeon

Video: Christina Viola Oorebeek - Streamlines I for amplified violin, fixed media & experimental imagery (2011, REMIX 2021) Jellantsje de Vries, violin:

Video: Christina Viola Oorebeek - Chromotoy I - three sketches (revision 2024) for Toy Grand Piano (37 keys), Toy Piano (25 tines), Soundwheel & Fixed-Media. Anne Veinberg, performer:

Tickets

Ticket €16.50
CJP/Stadspas (groene stip) €9.50
Leden (kortingsticket) €9.50
Studenten €5.50
Gast musici (excl de eerste 2 gratis*) Gratis
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!