LOADING
Za. 5 oktober 2024 – 20:30 Koop tickets
Ties Mellema
presenteert:
05/10

ALL EARS: 5 okt 20:30

Een film zonder beeld

PEAX presenteert ALL EARS, een film zonder beeld op 4 & 5 oktober in de Uilenburgersjoel.
PEAX, Ties Mellema saxofoons en Barry Jurjus slagwerk, zorgen met ALL EARS voor een intense en unieke luisterervaring. Door de sterkste zintuigelijke prikkel, het zicht, weg te halen, is ALL EARS een concert dat voelt als een film. De muziekstukken, afgewisseld door geluidsfragmenten zorgen voor een aaneengesloten voorstelling. Het publiek zit in het midden van de prachtige synagoge, de muziek verplaatst zich om de luisteraar heen. Je oren laten je het zien tijdens ALL EARS.

Het programma bestaat uit repertoire van de twee albums die PEAX uitgebracht heeft: NEW UNIVERSE 2024 en RESET 2020. “Internationale topkwaliteit”, “Muziek waar de levenslust vanaf spat.” (Parool).
Ook klinkt de première van REHEAT, een opdrachtwerk van het radio programma Muziekfabriek van Jet van Berkhout.

Het Cultuurfonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunsten ondersteunen dit project: “De composities van PEAX zijn authentiek, met een eigen signatuur die bestaande genres overstijgt. “.

PEAX maakt gebruik van een synthese van stijlen om een nieuw muzikaal universum te creëren. Ties Mellema en Barry Jurjus koesteren een diepe liefde voor muzikale diversiteit en creëren composities die resoneren met de hedendaagse wereld. Afkomstig van, en getraind als klassieke musici, besloten Barry en Ties dat het tijd was om hun eigen muziek te gaan maken. Muziek die niet beperkt blijft tot de grenzen van de concertzaal, maar toch klassieke structuren als basis heeft. PEAX, een groep met een mondiale blik, haalt inspiratie uit de veelzijdige aard van de moderne samenleving. Ze vermengen naadloos de essentie van minimal music met opzwepende dance, Afrikaanse ritmes, Latijnse klanken en de elektronische vitaliteit van drum and bass. PEAX weet zowel luisteraars te bezielen als ruimte te bieden voor reflectie.

Ties Mellema, saxofoons, electronica, compositie;
Barry Jurjus, drums, percussie, electronica, mallets, compositie

PEAX in de pers:
NRC roept NU -NEW UNIVERSE- uit tot één van de beste albums van 2023: "Het nieuwe album van duo PEAX gaat verder waar het vorige ophield, namelijk met totaal lak hebben aan conventies en genregrenzen.”, “PEAX veroverde in korte tijd een eigen niche, ergens tussen pop, elektro, (nieuw) klassiek en jazz in.”. (NRC) "Het Nederlandse duo Peax gooit vele muzieksoorten in de blender, met een heerlijk resultaat: ‘NU’”. (Volkskrant) “Internationale topkwaliteit”, “Muziek waar de levenslust vanaf spat.” (Parool) “PEAX gromt, suist en rammelt van dadendrang.” (NRC) “Een fusion kitchen hutspot van elektronische popmuziek, jazz, impro, techno, hiphop, minimal music én hedendaagse klassieke muziek… Een bijzondere luisterervaring.” (Trouw)

Foto: Maarten Corbijn

Tickets

Ticket €16.50
Bestel

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!