LOADING
Za. 19 januari 2019 – 15:00
19/01

TRYTONE 20 - middag

A three day festival celebrating two decades of jazz.

TryTone viert 20 jarig bestaan met festival vol avontuurlijke jazz
TryTone Festival laat muzikale diversiteit horen op drie podia in Amsterdam: Splendor, het Bimhuis en de Ruimte.

TryTone is een muzikantencollectief een organisatie voor innovatieve muziek. TryTone produceert avontuurlijke muziek die toegankelijk wordt voor het publiek door CD-releases, concerten, multimedia performances en festivals. Kenmerk van TryTone is de grote variëteit aan stijlen, contrasten en genres. Jazz, improvisatie waaraan soms niet-westerse elementen en hedendaags gecomponeerde muziek wordt toegevoegd. Het label bracht ruim 70 CD's uit in de twintig jaar dat TryTone bestaat.

15.00 Kristina Fuchs 'Linden'

Oude liederen, nieuwe muziek - wereldmuziek van Nederlandse bodem, vlakke-land klank herontdekt door een zangeres uit de Zwitserse bergen. Gebotteld met ambacht, liefde en humor en gerijpt in de kelder van een virtuoos, eigenzinnig en weerbestendig jazz trio met stem, piano en sax/basklarinet.

Kristina Fuchs stem, hang
Mete Erker saxofoon, basklarinet
Jeroen Van Vliet piano, electronics


16.15 AVA trio

Een uniek trio, dat rituele geluiden uit mediterrane culturen samenvoegt met avant-garde verkenningen, 'werkelijk muziek maken vanuit een denkbeeldig land als een concept en een muzikale ervaring.'

Giuseppe Doronzo baritonsaxofoon
Esat Ekinciolu contrabas
Pino Basile Percussie


Om 20:30 het avondconcert van TRYTONE 20 met muziek van Oguz Büyükberber / Simon Nabatov & Boi Akih + Duo Baars Henneman. Wil je graag de middag èn de avond bijwonen? Klik dan hier om een passe-partout te kopen.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!