LOADING
Za. 19 januari 2019 – 20:30
19/01

TRYTONE 20 - avond

A three day festival celebrating two decades of jazz

TryTone viert 20 jarig bestaan met festival vol avontuurlijke jazz
TryTone Festival laat muzikale diversiteit horen op drie podia in Amsterdam: Splendor, het Bimhuis en de Ruimte.

TryTone is een muzikantencollectief een organisatie voor innovatieve muziek. TryTone produceert avontuurlijke muziek die toegankelijk wordt voor het publiek door CD-releases, concerten, multimedia performances en festivals. Kenmerk van TryTone is de grote variëteit aan stijlen, contrasten en genres. Jazz, improvisatie waaraan soms niet-westerse elementen en hedendaags gecomponeerde muziek wordt toegevoegd. Het label bracht ruim 70 CD's uit in de twintig jaar dat TryTone bestaat.

20:30 | Oguz Büyükberber / Simon Nabatov

Na hun samenwerking met Gerry Hemmingway, Wolter Wierbos, en Tobias Klein, tijdens hun eerste ontmoeting, zullen de uit Turkije afkomstige klarinettist Oguz Büyükberber, opererend in de Amsterdamse moderne muziek scene, en meester pianist Simon Nabatov nu gaan voor een amalgaam van 'high energy' improvisatie en structuur, resulterend in een intens gefocust samenspel van kleuren, ideeën en instrumentale virtuositeit.

Oguz Büyükberber klarinet en basklarinet
Simon Nabatov piano


22:00 | Boi Akih + Duo Baars Henneman

De eerste podium ontmoeting van Boi Akih en Duo Baars Henneman was magisch. Het werd meteen duidelijk dat het niet bij dit ene concert kon blijven.
Zangeres Monica Akihary en gitarist Niels Brouwer hebben dan ook houtblazer Ab Baars en altvioliste Ig Henneman uitgenodigd om als kwartet op te treden op het Try Tone Festival.

Hoewel de duo's een andere achtergrond hebben zijn de principes voor de leden van het kwartet hetzelfde: pogingen om vanuit niets of bijna niets iets tot stand te brengen, ter plaatse te creëren en in dat creatieve proces de medespeler te begrijpen, te ondersteunen en waar nodig tegen te spreken. Een essentieel uitgangspunt hierbij is het gezamenlijk vormgeven van de muziek met behoud van de individuele improvisatie-taal: het eigen karakter, de textuur en de klank. De bezetting van stem, klarinet/shakuhachi/tenorsax, gitaar en altviool leent zich hier uitstekend voor.

Monica Akihary stem, electronica
Ab Baars tenorsaxofoon, klarinetten, shakuhachi
Niels Brouwer gitaren
Ig Henneman altviool

'It was all captivating, each minimalistic expression by either guitar or voice, every sound variation in Akihary's great vocal vocabulary, each crisp or subtle phrase on Brouwers guitar, every powerful discharge from this perfectly attuned duo...'. (Jazznytt by Bjarne Soeløft)

'The show was an intimate look at two distinct, creative voices in the Dutch scene. Sometimes it was frighteningly harsh, as when Baars chose to camp out in the highest register. Other times, it was stark and disarmingly beautiful, with a lyrical saxophone exchanging lines with a sensitive viola.' (Adam Kinner The Montreal Gazette)

Dit concert in Splendor wordt opgenomen en uitgebracht op CD.

www.boiakih.com
www.stichtingwig.com


Om 15:00 het middagdeel van TRYTONE 20 met muziek van Kristina Fuchs en het AVA Trio. Wil je graag de middag èn de avond bijwonen? Klik dan hier om een passe-partout te kopen.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!