LOADING
Za. 9 februari 2019 – 20:30
09/02

David Braid & Oene van Geel

A Toronto-Amsterdam encounter

Oene van Geel heeft al met veel eigen projecten in Splendor gespeeld maar dit keer brengt hij een bijzondere gast mee: de Canadese pianist David Braid.

David is een van de bekendste Canadese jazz musici, Juno Award winnaar, en componist van bekroonde Canadese filmmuziek.

Oene en David werden voor het eerst samengebracht op het Festival of the Sound: een avontuurlijk festival in een prachtig natuurgebied in Canada. Het klikte meteen en meerdere samenwerkingen volgden. Ze werkten in Canada en Nederland, als solisten en componisten, met grotere ensembles maar de meest recente tour (Canada 2017) speelde ze duo. Tijdens het concert in Splendor spelen ze uitsluitend eigen werk.

Oene over David: ‘Ik ben een groot bewonderaar van de composities van David. Ze zijn altijd vindingrijk, hebben veel diepte, prachtige melodieën en harmonieën en ze zijn rijk aan contrasten. Ook zijn pianospel vind ik heel sterk en hij daagt me fink uit om mijn grenzen op te zoeken in de communicatie. David reist de hele wereld over, speelde de afgelopen maanden o.a. in Hong Kong, Rusland, Armenië en Scandinavië, en ik ben heel blij dat hij tussendoor ook tijd heeft om Amsterdam aan te doen. Ik verheug me op het samenspel!'