LOADING
Di. 9 juli 2019 – 20:15
Daria van den Bercken
presenteert:
09/07

Beethoven NOW

Een serie eigenzinnige Beethoven avonden

Beethoven NOW: Een unieke serie van vier Beethovenconcerten waar je Beethoven kan horen zoals je niet vaak tegen komt: onder meer met strijkkwartetten en symfonieën gespeeld door vierhandig piano. Want als pianist wil Daria van den Bercken ook graag proeven aan wat de strijkers en blazers aan ongelooflijk repertoire kunnen spelen. Ook de cellosonates komen aan bod, sonates voor piano solo, en heel belangrijk: elk concert komt er ook een componist voorbij waar Beethoven zelf grote bewondering voor had. De monumentale grootsheid van Beethoven wordt in Splendor gevierd!

Beethoven NOW!
Daria organiseert dit seizoen in Splendor een serie unieke Beethoven-concerten, waar je Beethoven kan horen zoals je niet vaak tegen komt: onder meer met strijkkwartetten en symfonieën gespeeld door vierhandig piano. Want als pianist wilt Daria ook graag het geluk voelen dat strijkers en blazers met Beethovens werken kennen. Ook de cellosonates komen aan bod, sonates voor piano solo, en heel belangrijk: elk concert komt er ook een componist voorbij waar Beethoven zelf grote bewondering voor had. De monumentale grootsheid van Beethoven wordt in Splendor gevierd! En dat nog voordat de wereld internationaal met haar gewichtige eerbetoon losbarst op zijn verjaardag in 2020.

Daria nodigt voor elk concert muziekvrienden uit binnen- en buitenland uit, en maakt gebruik van de nieuwe Steinway die Splendor eerder dit jaar heeft aangeschaft.

Programma van 9 juli:
Na drie afleveringen van Beethoven Now concentreren we ons in Aflevering Vier op Beethoven die jong was en van de componist Joseph Haydn hield, en kijken we naar de wereld ná Beethoven: De traditie van Beethoven en Haydn waren een grote inspirator voor Johannes Brahms.

Met vrienden en collega's spelen wij:
Beethoven Vioolsonate op. 12 nr. 1
Beethoven Cellosonate nr. 2 op.5 nr. 2 in g-klein
Brahms vioolsonate nr 2 in A op.100
En werken van Joseph Haydn

Daria van den Bercken piano
Tosca Opdam viool
Jan Bastiaan Neven wordt vervangen door Larissa Groeneveld cello

Alle concertdata van de serie:
13 september 2018
12 december 2018
6 maart 2019
9 juli 2019

Foto: Sophia van den Hoek

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!