LOADING
Za. 4 september 2021 – 12:00
Splendor presenteert:
04/09

Maak kennis met Moving Strings

Bodying Sounds - Openbare repetitie van Splendors ensemble-in-residence

Maya Felixbrodt van Splendors nieuwe ensemble-in-residence Moving Strings:
'We zijn erg verheugd te gast te zijn in Splendor en ons onderzoek en onze creaties te mogen delen met het publiek en de muzikanten van Splendor. In 2020 speelden wij ons debuut Changing Strings in Splendor, met onder meer een stuk van choreograaf Manuela Tessi, met wie wij nauw samenwerken. Ons nieuwste programma Bodying Sounds ging in première in theater Perdu en zal in september te zien zijn op het Gaudeamus festival. Leden en musici van Splendor zijn van harte welkom bij deze openbare repetitie.'

Moving Strings is een collectief van 10 muzikanten die de relatie en grenzen tussen beweging, lichaam, geluid en ruimte verkennen.
Wij zijn voornamelijk strijkers, maar hebben ook een percussionist, zangeres en blazers in ons midden. Muzikanten met ruime ervaring met klassieke en hedendaagse muziek en een passie voor improvisatie en multi-stilistische exploratie, van jazz tot folk en pop. Toch wordt ons werk niet gedefinieerd door de discipline ‘muziek’: wij zijn op een artistiek avontuur onderweg naar het land van beweging. Met verbeeldingskracht, fantasie en veel luisteren zoeken wij naar een inclusieve artistieke taal - een taal die slechts één woord kent voor 'muziek' en 'beweging'.

Wij brengen verschillende disciplines en praktijken samen: somatische bewegings praktijken zoals Body Mind Centering, Laban Bartenieff Movement System en Alexander techniek; meditatietechnieken; mime; theater; performance-kunst en tekst.

Moving Strings bestaat uit:
Geerte de Koe - viool, Noortje Köhne, Alex Welch, Maya Felixbrodt - altviool, Nina Hitz - cello, Jonathan Nagel - contrabas, Camille Verhaak - klarinet, Irene Sorozábal Moreno - stem en blokfluiten, Yung-Tuan Ku - percussie
Manuela Tessi - gastchoreograaf

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!