LOADING
Di. 22 februari 2022 – 19:30
Moving Strings presenteert:
22/02

Encuentro 6

Een avond vol muziek, dans en performance.

Encuentros zijn avonden waar makers hun nieuwe werken aan elkaar en een klein publiek presenteren om tot uitwisseling en discussie te komen tijdens het creative proces. Elke Encuentro bevat twee of drie korte uitvoeringen van makers uit verschillende disciplines, muziek, dans, theater, poëzie, verhalen of beeldende kunst. Encuentro 6 vindt plaats in Splendor.

Deze editie presenteert drie werken: I am ANGRY, een experimentele performance door Antti Uimonen en The Shell, een dansstuk door Manuela Tessi en Rebolada, een muziekvoorstelling door Irene Sorozábal en Adrián Moncada.

Deze avonden worden financieel gesteund door Balkonscènes, Fonds Podiumkunsten.

The Shell
Gemaakt en uitgevoerd door Manuela Lucia Tessi
Muziekbronnen: Arvind Ganga, Ben Brown e.a., i.s.m. met van M. L. Tessi
Dramaturgieassistent: Thalia Laric
Geluidsassistent: Ben Brown

The Shell van Manuela Tessi is ontstaan uit de vragen 'waarom dans ik' en 'waarom doe ik het voor een publiek'? 'The Shell' is een onderzoekingstocht naar het moment wanneer een vorm een lege huls wordt om je kwetsbaarheid af te schermen. Het omvangt ook de spanning tussen de formaliteit van een beoefenend lichaam en de pure, rauwe essentie van de dans. “Als jonge vrouw ben ik met dansten begonnen omdat ik bewonderd wilde worden; dansen om te verleiden en indruk te maken. In de laatste jaren mijn motivatie om te dansen is radicaal veranderd. Ik voel steeds meer de noodzaak om door middel van dans het publiek te herinneren aan hun eigen lichaam en aan de vreugde en het plezier van het hebben van een lichaam. Mijn verlangen om te dansen voor een publiek is nu om het lichaam te omarmen als een kanaal voor een belichaamde spiritualiteit.”

Rebolada
Muziek gecreëerd en uitgevoerd door Irene Sorozábal (zang) en Adrián Moncada (piano)

Rebolada is een zang- en pianouitvoering die de Spaanse folklore verkent. Het oorspronkelijke idee van het project komt voort uit een Segoviaanse collectie van Agapito Marazuela: Cancionero de Castilla la Vieja. Adrián en Irene willen vanuit een hedendaags perspectief toegang bieden tot dit repertoire.

I am ANGRY
Gemaakt en uitgevoerd door Antti Uimonen

Ik ben boos. Daar gaat het om. Verandering is nodig om de leefbaarheid van ons planeet in stand te houden. Maar waarom gaan we door met het vernietigen van ons leefomgeving? I am ANGRY is een experimentele performance gebonden aan mijn artistieke onderzoek naar alternatieve en duurzame toekomstscenarios. Deze performance gebruikt elementen uit stand-up comedy, lichaamsbeweging en nieuwe technologieën.

Voor dit concert is een Coronatoegangsbewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Sliding scale tickets: €5 - €7,50 - €10 - €12,50 - €15
Voor iedereen toegankelijk, pay what you can!
Er is geen verschil in de prijscategorieën, je kan bij binnenkomst kiezen waar je wilt zitten.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!