LOADING
Ma. 28 maart 2022 – 20:45
Peter Prommel
presenteert:
28/03

On the Run

Nieuw Amsterdams percussie-collectief speelt What's The Point: A Day In Music

Na twee jaar van intelligente, strenge, halve, en onvoorspelbare lockdowns, was het te verwachten dat er vanuit die langdurige afzondering een golf van creatieve uitbarstingen zou ontstaan, en die golf kan nu eindelijk het podium gaan bereiken! Neem het gloednieuwe Amsterdamse percussie-collectief On The Run, dat vandaag haar project What's The Point presenteert: een direct voortvloeisel uit de plotselinge overvloed aan vrije tijd waarin deze vier rusteloze percussionisten zich onverwachts bevonden. Zonder mogelijkheid hun instrumenten te bespelen, stortten zij zich op reflecties en discussies over het grote waaróm van zoveel alledaagse gewenningen – van de constante informatiestroom tot nieuws tot likes tot followers tot afspraken tot slimme algoritmes tot fake news tot de dingen die we zélf beslissen te doen... met als constant terugkerende vraag: “What's the point?”
Voor de eerste tournee van On The Run werd deze vraag, met haar onderliggende thema's als vriendschap, werk en samenleving, vertaald naar een gevarieerd muziekprogramma met oude én nieuwe muziek, theater, multimedia, live-electronics en een breed spectrum aan slagwerkinstrumenten (die inmiddels gelukkig weer afgestoft zijn en gretig worden bespeeld). Met muziek van Steve Reich, John Cage en Georges Aperghis tot aan The Beatles en Jacob Collier.

De afzonderlijke spelers van On The Run speelden al vaak samen, voor ze – op initiatief van TROMP prijswinnaar Agostinho Sequeira – een collectief vormden om hun gezamenlijke visie en de oerkracht van percussie de wereld in te slingeren. ”Wat ons samenbrengt is de liefde voor het experiment en muzikale innovatie. Wij verbinden de diversiteit van onze persoonlijke achtergronden en van ons instrument zelf, om een belevenis te creëren die de luisteraar op een spirituele manier raakt. Slagwerk is overal ter wereld te vinden, en heeft een kracht die ons allen aanspreekt. Laat je meenemen op een zoektocht van geluid, ritmes en verassingen.”

On The Run
Agostinho Sequeira percussie
Bence Csepeli percussie
Daniel Bolba percussie
Sekou van Heusden percussie

Sliding scale tickets: €5 - €7,50 - €10 - €12,50 - €15
Voor iedereen toegankelijk, pay what you can!
Er is geen verschil in de prijscategorieën, je kunt bij binnenkomst kiezen waar je wilt zitten.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!