LOADING
Di. 26 april 2022 – 20:30
Anne La Berge
presenteert:
26/04

Maguire/La Berge met Fani Konstantinidou

Een avond met betoverende elektro-akoestische muziek

Vandaag bundelen drie bijzondere geluidskunstenaars hun krachten in een betoverende avond vol elektro-akoestische muziek. Al jarenlang is het duo van fluitiste Anne La Berge (US/NL) en geluidskunstenaar Phil Maguire (UK) kind aan huis in Splendor, en vandaag nodigen zij componist en tevens geluidskunstenaar Fani Konstantinidou (GR/NL) uit als gast.

Fani Konstantinidou is als componist geïnteresseerd in de sonische imprints van culturele, interculturele, en sociale identiteiten. Haar werk wordt gekenmerkt door stedelijke en landelijke sonische omgevingen, gesproken taal, cultureel geassocieerde muziekinstrumenten en computergegenereerde geluiden. Ze produceert verschuivende sonische texturen die circuleren tussen drones, ruis, aritmische melodieën en atonale ritmes. Haar meest recente releases zijn het album Binnentuinklanken (samenwerking met Mayke Haringhuizen), en haar soloalbum Winter Trilogy/The Big Fall uitgebracht door Moving Furniture Records.

Het muzikale partnerschap tussen Anne La Berge en Phil Maguire omvat doorlopende muzikale en visuele samenwerkingsverbanden, waaronder concerten en releases in zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk. Hun werk wordt omschreven als experimenteel binnen de elektro-akoestische muziekstijl. Ze spelen op een veel zachter volume dan mainstream elektronische muziek en het akoestische instrument in hun duo is een elektronisch bewerkte fluit. Ze spelen graag voor een relatief klein publiek waar de intimiteit van gedetailleerde sonische texturen en langzaam bewegende soundscapes gedeeld wordt door iedereen in de kamer. Ze traden op in Hundred Years Gallery in Londen en POM in Eindhoven, brachten twee albums uit op verz, en produceerden een audiovisueel werk (Site V), in opdracht van de Nederlandse Ambassade in Londen en ondersteund door Stichting Volsap. Site V was te zien in Iklectik's off-site online tentoonstellingsruimte oktober 2020 - januari 2021, en werd uitgebracht op Carrier Records (US).

Fani Konstantinidou elektronica
Phil Maguire elektronica
Anne La Berge fluit en elektronica

Bandcamp Fani:
https://fanikonstantinidou.bandcamp.com/album/winter-trilogy-the-big-fall

Bandcamp Maguire/La Berge:
https://maguirelaberge.bandcamp.com/album/site-v

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!