LOADING
Do. 1 december 2022 – 20:00
Aisling Casey
presenteert LEDENCONCERT:
01/12

Haas & Gál

Muziek van Pavel Haas & Hans Gál voor hobo & piano

De componisten Pavel Haas en Hans Gál waren beiden slachtoffer van het nazisme in een tijd dat ze eminente vertegenwoordigers waren van de Oostenrijkse cultuur (Hans Gál) en van de Tsjechische cultuur (Pavel Haas). Beiden waren van Joodse afkomst, maar het recht om deel uit te maken van deze culturen werd hen ontnomen, en beiden moesten een ander lot ondergaan: emigratie en de bijbehorende moeilijkheden voor Gál, deportatie naar Terezin en de dood in Auschwitz voor Haas.

Gáls hobosonate is, net als al zijn werken, geworteld in de laat-romantische periode en illustreert Gáls bijzondere, levenslange affiniteit met Johannes Brahms. Pavel Haas' Suite voor hobo en piano, gecomponeerd aan het begin van de nazi-bezetting van Tsjecho-Slowakije, deelt de complexe muzikale taal van zijn leraar, Leoš Janáček. Geschreven vijf jaar voordat de componist stierf in het concentratiekamp Auschwitz in 1944, is dit een boeiend werk, zijn melodieusheid onderstreept door de intensiteit van het gevoel.

Aisling Casey - hobo
Mariken Zandvliet - piano

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je natuurlijk ook meer dan welkom!

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!


Wist je dat Spendor dit jaar 10 jaar bestaat?