LOADING
Do. 10 november 2022 – 20:00
Julija Hartig
presenteert LEDENCONCERT:
10/11

Julija Hartig & Reineke Broekhans

'D a r k V e l v e t' and more!

... ‘For me, at least, the main highlights belong to Aleksandra Vrebalov’s evocative, soundscape-like Constellation Hartig for violin and prepared piano, and Florian Magnus Maier’s The Music of Erich Zann for solo violin – the latter a visceral 10-minute tour de force that impressively harnesses both compositional and violinistic layers of virtuosity.’ (Gramophone Magazine, oktober 2022)

Vanavond hoor je enkele stukken van het nieuwe album 'D a r k V e l v e t' voor viool en piano in combinatie met de prachtige meditatieve muziek van Arvo Pärt en een duivelse virtuoze 'The Musiek of Erich Zann' van Florian Magnus Maier en een van onze favoriete sonates van Leoš Janáček.

Julija Hartig en Reineke Broekhans, treden al meer dan 25 jaar samen op. Het "schilderen van muziek" is wat hen daarbij met name bindt. Dat werd ook al door hun kamermuziek docent Jan Gruithuyzen van het Rotterdams Conservatorium herkend en hen aanmoedigde om een duo te vormen. Ze wonnen in 2004 een derde prijs op het Concorso Internazionale di Musica da Camera ‘Gaetano Zinetti in Verona. Ze traden recent nog op in Novi Sad (Servië) in het kader van Culturele hoofdstad van Europa. In juli 2022 verscheen op het label Challange Records een cd ‘D a r k V e l v e t’ met speciaal voor dit project geschreven en gearrangeerde stukken voor viool solo, maar ook een paar voor hun duo.

Julija Hartig - viool
Reineke Broekhans - piano

Werken van: A. Part, I. Žebeljan, A. Vrebalov, F.M. Maier, L. Janacek

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je natuurlijk ook meer dan welkom!

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!