LOADING
Do. 13 oktober 2022 – 20:00 Koop tickets
13/10

Eric Vloeimans & Jussi Reinonen

trompet en ud, ongewoon en ongehoord - een avond van onverwachte schoonheid

Trompet meester Eric Vloeimans, net terug van USA tournee, is altijd op zoek naar nieuwe muzikale vrienden en heeft onlangs de Finse ud-speler Jussi Reinonen ontmoet. Ze komen naar Splendor om jullie en zichzelf een mooie avond te bezorgen. Ze weten echter nog niet welke kant het op gaat - dus het wordt hoe dan ook spannend, en hoe dan ook erg leuk.

Eric Vloeimans, trompet
Jussi Reinonen, oud & gitaar (fretloos)

Eric Vloeimans
Hij is kleurrijk, veelzijdig, charmant, vriendelijk.. en een kei van een trompettist. Eric Vloeimans studeerde in Rotterdam en New York. Eric wordt gezien als een van de beste muzikanten van Europa met een uitzonderlijk talent voor het spelen van zijn eigen muziek van de allerhoogste kwaliteit. Hij geeft jaarlijks 100 concerten, variërend van kamermuziek tot jazzfestivals, en van duo’s tot solopartijen bij symfonieorkesten. Hij won de Boy Edgar Prijs, 5 Edisons (waaronder een Jazz Oeuvre Prijs), de Elly Ameling Prijs, de North Sea Jazz Bird Award en nog veel meer. En hij heeft ruim 30 cd’s uitgebracht als bandleider.

Jussi Reijonen
De gitarist en oud-speler Jussi Reijonen, geboren in Rovaniemi, een stadje binnen de poolcirkel in Noord-Finland, is al zijn hele leven letterlijk grenzen aan het overschrijden.
Hij groeide op in Fins Lapland, het Midden-Oosten en Oost-Afrika en bracht een groot deel van zijn volwassen leven door in de Verenigde Staten. Zo heeft Jussi een leven geleid waarbij hij de klanken, beelden, geuren en kleuren van culturen uit Noord-Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Amerika in zich heeft opgenomen. Dit heeft zich allemaal vertaald in zijn creatieve werk als componist en muzikant.
In de loop der tijd heeft hij als bandleider, sideman, componist of arrangeur samengewerkt met een keur aan wereldberoemde artiesten. Zo was hij te horen met Jack DeJohnette, Pepe de Lucía, Javier Limón, David Fiuczynski, Simon Shaheen, Bassam Saba, Arto Tunçboyacıyan, Dave Weckl, Hüsnu Şenlendirici en de New York Gypsy All-Stars. Hij heeft regelmatig opgetreden op prestigieuze festivals en podia in de Verenigde Staten, zoals het Lincoln Center en de Library of Congress, maar ook in Finland, Zweden, Letland, Zwitserland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Canada en Libanon.

Tickets

Ticket €20.00
Leden (kortingsticket) €17.00
CJP/Stadspas (groene stip) €15.00
Studenten €10.00
Nieuwe bezoeker (buurt) Gratis
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!