LOADING
Do. 20 oktober 2022 – 20:30
20/10

Bits & pieces - Live & Streaming

met Orphax & De Grove Korrel & Trio Konstantinidou, Rosa, La Berge

Tijdens ADE 2022 presenteert Dutch Composers NOW grensverleggende experimentele, minimal, electro-akoestische, hedendaags klassieke live optredens van Orphax, van De Grove Korrel (Guus Janssen, Huib Emmer) en van het Trio Konstantinidou, Rosa, La Berge.

Curator: David Dramm

De performances zullen gestreamd worden via newmusicnow.nl, hét digitale platform voor Nieuwe Muziek.

Orphax
"Ik maak muziek die zoemt in je hoofd." Onder zijn Orphax-naam hanteert Sietse van Erve zijn minimalistische muziek als een stream-of-consciousness manifestatie, waarbij hij geluid smeedt uit elektronische en akoestische instrumenten, onherkenbaar gemorste composities van anderen en/of lo-fi droning loops. Een optreden van Orphax zet de luisteraar aan om zijn eigen hoofdruimte uit te breiden naar ontzagwekkende, ongekende domeinen. Van Erve is ook oprichter van het cutting edge label Moving Furniture.
Sietse van Erve - elektronica

Trio Konstantinidou, Rosa, La Berge (elektronica, visuals, improvisatie)
Speciaal voor ADE treden deze drie multidisciplinaire grensverleggers op als trio op de uiterste grenzen van geluid, beeld en tekst. Environmental soundscapes en gefragmenteerde taal van Fani Konstantinidou, de boeiende visuals en betoverende klanktexturen van Tatiana Rosa ontmoeten de woeste en verreikende virtuositeit van experimentele muziek en fluitpionier La Berge. Dit belooft een unieke en bijzondere bijdrage aan het ADE te worden.
Fani Konstantinidou
Anne La Berge
Tatiana Rosa

De Grove Korrel
Woeste elektronica en kraakhelder pianospel nemen het tegen elkaar op in solo's en duo's. Wat gebeurt er als twee componisten uit twee verschillende werelden met elkaar geconfronteerd worden? De zwarte en witte toetsen van Guus Janssen en de knoppen en snoeren van Huib Emmer. Hier ontstaan golfbewegingen van spanning en ontspanning, veroorzaakt door ruis, tonen, pulsen, stemmen. Hier heerst de chemie van het onverwachte, tonen, pulsen, ruis, het onstabiele. Hier horen we de grove korrels, ontdaan van overbodige esthetiek.
Guus Janssen - toetsen
Huib Emmer - live elektronica


Dutch Composers NOW ontwikkelt zich tot hét promotie- en propagandabureau voor de nieuwe muziek in Nederland. We stimuleren nieuwe muziek, maken haar zichtbaar, promoten componisten en hun projecten in binnen- en buitenland en we openen deuren voor nieuwe doelgroepen. Dit doen we met een aantal strategische programma’s. Als promotie- en propagandakanaal bouwen we het nieuwe muziek platform New Music NOW. Met Stadscomponisten en Composer-Curators infiltreren we in steden, festivals en andere netwerken, zodat we nieuwe contexten creëren en nieuwe muziekliefhebbers aanspreken. Dutch Composers NOW is een onafhankelijke stichting die nauw samenwerkt met componisten, musici, partners in de muziekscene en liefhebbers van nieuwe muziek.

Nieuw Geneco-leden kunnen vanaf 17u aanschuiven voor het buffet, klik hier voor de buffet/concert-ticketlink.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!