LOADING
Za. 10 december 2022 – 20:30 Koop tickets
Jonatan Alvarado
presenteert LEDENCONCERT:
10/12

Voces de Bronce

Een liedboek voor de jonge Carlos Gardel

LET OP: Dit concert vindt plaats in de Uilenburgersjoel – Nieuwe Uilenburgerstraat 91

Vergeten Argentijnse liederen en dansen uit het begin van de 20e eeuw

Aan het begin van de 20e eeuw veranderde Buenos Aires snel van een provinciaal moeras in een 'hub' van wereldklasse. Deze onthutsende metamorfose lokte een zoektocht uit naar een lokale identiteit, een gevoel van verbondenheid met de inwoners van een stad en een land dat snel onherkenbaar aan het veranderen was. Het eerbiedwaardige beeld van de outlaw, de zwervende gaucho, die met niets meer dan zijn paard en zijn gitaar door de pampa's zwierf, werd een symbool van verzet tegen de moderniteit. En daarmee de "canto criollo", een reeks poëtische en muzikale genres gebaseerd op de oude dansen en liederen van het 19e-eeuwse Argentinië.

We brengen u een programma met muziek die toen, laat op de avond, in een café of in een politiek comité in de buitenwijken van Buenos Aires te horen had kunnen zijn. Met liederen van de belangrijkste zangers en spelers uit de jaren 1900 tot de jaren 1920 laten we de rijke diversiteit en schoonheid zien van het lang vergeten vroege repertoire waarrond tangolegende Carlos Gardel groeide. De "vidalitas", "tristes" en "estilos" zullen worden afgewisseld met de vroegste tango's die ooit zijn opgetekend. Van de oude plattelandstradities tot de nieuwe opwindende folies uit de kosmopolitische stad, binnenkort geëxporteerd naar de hele wereld...

Dit alles in een originele Francisco Nuñez-gitaar uit 1913-15 en een onlangs gerestaureerde Rebasti-gitaar uit 1910-21 .

Jonatan Alvarado, zang en gitaar
Jessica Denys, gitaar

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je natuurlijk ook meer dan welkom!

LET OP: Dit concert vindt plaats in de Uilenburgersjoel – Nieuwe Uilenburgerstraat 91

Tickets

Leden Gratis
Ticket €16.50
CJP/Stadspas (groene stip)/Studenten €9.50
Introducé 2022 Gratis
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!