LOADING
Wo. 15 februari 2023 – 20:00
Marieke de Bruijn
presenteert LEDENCONCERT:
15/02

Twee vrouwen met vier eeuwen ertussen

Een kijkje in de keuken over twee projecten in de maak

Marieke:
'Wat hebben twee jonge vrouwen die vier eeuwen van elkaar leefden gemeen? Wat waren hun dromen en ambities? Hoe kan ik hun levensverhalen vertellen in een voorstelling waarin uiteindelijk muziek de hoofdrol speelt? In dit concert maak ik het publiek deelgenoot van het maakproces van een voorstelling. Twijfels en overwegingen leg ik aan hen voor.'

'Ik vertel in dit concert over twee projecten waar ik me momenteel mee bezighoud. Ik werk aan een muziektheatervoorstelling over Mariken van Nieumeghen, de beroemde hoofdpersoon in het Mirakelspel uit 1500, waar ik ook muziek voor schrijf. En ik doe onderzoek naar Mili Herman, een violiste die in 1910 naar Nederland kwam en veelvuldig geportretteerd werd door kunstenaars zoals Sluiter en Toorop. Ik lees de brieven die de kunstenaars aan haar schreven. Welke muziek zou zij gespeeld hebben? Hoe ging haar leven verder? Het zijn allebei vrouwen die hun eigen pad kiezen, een ontwikkeling doormaken. Wat ik in dit concert ga laten zien is work in progress, ik zal stukken spelen die bij de verhalen passen, en zal dit larderen met tekst en beeld. Ik wil mijn publiek graag betrekken in het maakproces waar ik nu in zit.'

Marieke de Bruijn - viool

(Middeleeuwse) muziek van
Hildegard von Bingen
(Renaissance) muziek van Tielman Susato
Allemande, Giga en Chaconne van J.S. Bach
Twee eigen stukken
Chanson Russe van Stravinski
Claire de Lune van én samen met Claude Debussy

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je natuurlijk ook meer dan welkom!

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!