LOADING
Ma. 20 februari 2023 – 20:30 Koop tickets
Oene van Geel
presenteert:
20/02

Cosmogram feat. Gwen Laster, Trina Basu, Damon Banks & special guests

Een heldhaftige reis door de lens van de Afrikaanse diaspora

Cosmogram: Een heldhaftige reis door de lens van de Afrikaanse diaspora. De formatie lanceert een nieuw paradigma voor muzikanten (vooral strijkers) om jazz en geïmproviseerde muziek te omarmen, aan te passen en te vieren als Amerikaanse klassieke muziek.

Gwen Laster ontving vele beurzen en prijzen: de NEA Jazz-beurs, Jubilation Foundation, Puffin Foundation, Arts Mid Hudson, MPower Sphinx, Lila Wallace en The Cognac Hennessey 1st place Jazz Search. Haar invloeden komen uit de muziekcultuur van Detroit, haar ouders houden van jazz, blues, soul en klassieke muziek naast haar vooruitstrevende muziekleraren op de openbare school.

Trina Basu is een westers geschoolde klassieke violiste die studeerde en trainde in Indiase klassieke muziek en jazz. Haar muzikale stem verkent hedendaagse en traditionele werelden, geïnspireerd door Indiase klassieke raga's, kamermuziek, Amerikaanse folk en geïmproviseerde muziek.

Bassist Damon Banks brengt zijn passie en expertise naar zijn liefde voor mondiale geschiedenis, cultuur en muziek uit Noord-Afrika (Gnawa), noord/zuid India en West-Afrika zijn geworteld in zijn opvoeding in de Bronx-hiphopcultuur.

Speciale gast violist Arun Ramamurthy speelt muziek die geworteld is in de opleiding van Zuid-Indiase klassieke muziek en wordt geïnspireerd en beïnvloed door verschillende muzikale interesses die opgroeien in Jersey.

Onze gecombineerde expertise creëert soulvolle/genezende nieuwe muziekwerken die de wereldwijde gemeenschap van de 21e eeuw omarmen.

Gwen Laster & Trina Basu - viool
Damon Banks - electrische bas
+ speciale gasten

Tickets

Ticket €18.00
Leden (kortingsticket) €10.00
CJP/Stadspas (groene stip)/Studenten €10.00
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!