LOADING
Zo. 24 september 2023 – 11:00
24/09

Splendor viert op zondag!

Splendor is de hele dag open met kinderworkshops, concertjes, een rariteitenkabinet en een afsluitende jam!

Splendor is de hele dag geopend, loop binnen en maak kennis met Splendor.
Er zijn kinderworkshops in de morgen, en vanaf 12:00 uur concertjes, een rariteitenkabinet en 's avonds een afsluitende jam!

Om 11:00 uur verzorgen Iris Oltheten en Claron McFadden elk een kinderprogramma, voor kinderen van resp. 0-6 en 6-12 jaar.

Al jaar en dag geeft Iris woensdagmiddag in Spendor muziekles aan peuters en kleuters t/m 6 jaar. De methode die wordt gebruikt is creative music making; kinderen worden op een speelse manier gestimuleerd om zelf muziek te maken: te componeren en uit te voeren. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van de uitgebreide instrument-collectie van Splendor Kids. Deze zondagochtend doet ze dat ook, Iris gaat een filmscore maken met de kinderen en ter afsluiting van het half uurtje geven de kinderen een voorstelling voor de ouders!

Claron komt met de workshop 'Symfonie Émotionnelle' voor kinderen van 6 tot 12 jaar. In deze interactieve workshop gaan kinderen op ontdekking door hun eigen fantasievolle belevingswereld. Door middel van improvisaties ontstaat een muziekstuk dat volledig vanuit henzelf komt. In deze workshop staat de stem centraal, het instrument waar we allemaal over beschikken. Verschillende oefeningen komen aan bod waarbij de kinderen in aanraking komen met de kleurrijke wereld van ‘vrije improvisatie’. Ze maken hun eigen menselijke klanklandschap geïnspireerd door het stuk ARIA van componist John Cage. Gebaseerd op de klanken en emoties die de kinderen hebben ontdekt tijdens de workshop is er een instant-compositie ontstaan. Samen met de bekende zangeres Claron McFadden wordt deze compositie ter afsluiting uitgevoerd voor de aanwezige ouders.

Tussen 12:00 en 17:00 uur is er ieder uur een concertje en de hele middag door het Splendor Rariteitenkabinet:

12u PEAX unplugged, met Barry Jurjus en Ties Mellema
13u Maripepa Contreras & Friends
14u Gerard Bouwhuis solo
15u Gipsy meets Trombone met Brandt Attema en Vasile Nedea
16u Oene van Geel & Chaerin Im

Host: Brandt Attema

Het Splendor Rariteitenkabinet is een museum, geheugenpaleis en bonte verzameling van achtergelaten objecten, veelzijdige kunst, bijzondere audio en video fragmenten, weggegooide set-lists, stukken achtergebleven decor en kostuums, schetsen van composities en songteksten, levendige herinneringen, gevonden voorwerpen en nog veel meer uit de bijzonder rijke collectie van de Splendor geschiedenis.
In alle hoeken en gaten van ons pandje vind je QR codes vol verhalen en muziek over opvallende en minder in het oog springende details in het gebouw.

Om 20:00 is de feestelijke afsluiting van ons jubileumweekend met een jam onder leiding van Marc Alberto en Marnix Dorrestein. Verwacht groovy improvisatie, muzikale interventies en publieksparticipatie met een breed scala aan Splendor musici. Er kan gedanst, geluisterd en gedronken worden. Om Little Richard te quoten: let it all hang out!

Maak kennis met Splendor. Loop vandaag binnen, gratis toegang voor iedereen.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!