LOADING
23/10/2018

Splendor geeft de sleutel aan nieuwe musici

Tijdens het jubileumfeest afgelopen september maakten we bekend dat fluitist Emily Beynon, componist/theater- en filmmaker Luke Deane en singer-songwriter, theatermaker en artist in residence bij Koninklijk Theater Carré Wende een vaste plek krijgen bij het Splendor collectief van 50 musici.

Wende: 'Ik kom vooral uit de theater-popmuziek hoek, maar verken graag mijn grenzen en ontdek met groot plezier nieuwe werelden, zowel in de muziek als daarbuiten. De keren dat ik bij Splendor op bezoek was heb ik altijd het gevoel gehad dat er een enorme openheid is naar diezelfde zoektocht naar niet- evidente samenwerkingen en een drift tot experimenten en inhoudelijk denken'.

Jonge Honden

Daarnaast verwelkomden we ook drie nieuwe Jonge Honden: beginnende en vaak net van het conservatorium afgestudeerde musici. Zij draaien twee jaar mee in ons muzikale laboratorium en krijgen vrij ruimte om wederzijds kennis en ervaring te delen en elkaar te inspireren. Celliste Ella van Poucke, componist/muzikant Willem Wits, en drummer Andreas Kühne krijgen toegang tot Splendor. Dit nieuwe drietal is met hun onderling totaal verschillende stijl en benadering een welkome aanvulling voor Splendor, dat van verrassing en diversiteit zijn handelsmerk heeft gemaakt.

Meer nieuws →