LOADING
01/06/2020

Splendor wint Classical NEXT 2020 Innovation Award

Zie hieronder of hier als PDF, het persbericht zoals verzonden op 20 mei 2020.


Persbericht.

 

Broedplaats Splendor heeft de Classical:NEXT 2020 Innovation Award gewonnen. De jury koos voor Splendor Amsterdam uit een breed mondiaal aanbod van verschillende culturele initiatieven.

Uit het juryrapport: Splendor krijgt de prijs "for showing great ability to survive and thrive (financially and politically) in desperate times. The musicians never cease to pursue their own passions and dreams about music making, while involving audiences to make them part of their inspiring world."

De Splendor driehoek Splendor is dé plek in de internationale muziekwereld waar musici, publiek en locatie een unieke symbiose zijn aangegaan: het publiek geniet van de muziek die de musici voor ze maken, de musici mogen het gebouw en de ontelbare faciliteiten 24/7 gebruiken. Én het gebouw wordt betaald met het geld dat Splendor jaarlijks ophaalt door de meer dan 1000 lidmaatschappen. Door deze bijzondere band voelen zowel publiek als musici zich meer dan waar dan ook verbonden met elkaar en het gebouw. 

Dit concept en verdienmodel van Splendor heeft al navolging op vele plekken over de hele wereld: Van Vancouver tot Sydney, en van Rotterdam tot Stockholm is meer dan serieuze belangstelling voor de unieke aanpak van Splendor. 

Classical:NEXT Classical:NEXT is de internationale hub waar jaarlijks meer dan 1000 professionals uit de wereld van de klassieke muziek elkaar ontmoeten. Artiesten, orkesten, platenmaatschappijen, pers, media uitgevers en nog veel meer partijen die er echt toe doen in de klassieke muziek, komen samen tijdens een interactieve conferentie om te luisteren en deel te nemen aan innoverende showcase-concerten, project-pitches en netwerkbijeenkomsten.

2020 Innovation Award In het kort komt de onderscheiding, volgens Classical:NEXT directeur Jennifer Dautermann, hierop neer: "This award aims to give international recognition to the people who are doing the most to push things forward with daring yet intelligent, effective and successful “out-of-the-box” thinking, planning and action. I firmly believe the time has come to add such a distinction to the list of already existing awards. As with Classical:NEXT itself, the Innovation Award is a global, democratic, community effort”. Lees er hier meer over en bekijk de uitreiking hier.

Wij zijn uiteraard zeer vereerd, verheugd en dankbaar de prijs in ontvangst te mogen nemen. 

"Het is zeer aangrijpend en heel waardevol om deze onderscheiding te ontvangen [...] Het is zo’n boost om deze prijs op dit moment te krijgen! Het is een bevestiging voor het ogenschijnlijk kleine gebaar dat we hier zo lokaal -midden in Amsterdam- maken, maar om nu de grotere weerkaatsingen ervan te voelen en te zien dat het over de hele wereld wordt opgemerkt en beloond… heel erg bedankt." - Mattijs van de Woerd, Splendormusicus & voorzitter van het bestuur van Stichting Splendor.

Splendor in juni Op 1 juni 2020 gaan wij meteen weer van start met de eerste editie van het Splendor Estafette Festival. Het programma voor de rest van de maand juni verschijnt begin volgende week online: bijna om de dag zullen er kleinschalige (voor nu even) members-only concerten te horen zijn; korte concerten van maximaal 45 minuten. Splendor blijft de hele zomer door concerten geven.

 

Info over het clubhuis, de musici en de programma’s: https://www.splendoramsterdam.... Facebook: https://www.facebook.com/splen... Youtubekanaal: https://www.youtube.com/podium... (ook voor de online Splendor Estafette van 20 mei 2020) Info over het lidmaatschap: https://www.splendoramsterdam....


Meer nieuws →