LOADING
Vr. 15 maart 2024 – 10:30
Peter Prommel
presenteert AMSTERDAM MARIMBA WEEKEND:
15/03

Masterclass Marta Klimasara

Duik in de diepte van de marimba met een ware marimbagrootmeester

De masterclass van de klassiek geschoolde Marta Klimasara biedt deelnemers de kans om met een van de meest gewaardeerde marimba specialisten de klankrijkdom van het instrument te onderzoeken.

Marta Klimasara heeft een grote reputatie als docent. Haar klas van de Hochschule für Musik in Stuttgart is één van de meest toonaangevende van Europa. Als performer wordt ze veel gevraagd voor kamermuziek projecten en solo-optredens zowel als marimbist en als allround slagwerker. Juist deze combinatie maakt haar bijzonder omdat ze goed kan schakelen tussen alle verschillende slagwerk technieken op alle instrumenten.

De gerenommeerde Poolse percussioniste vergaarde bekendheid toen ze in 2001 de eerste prijs won op het prestigieuze ARD concours in München en dat jaar ook de publieksprijs won.

Als veelgevraagd uitvoerend musicus en docent werkt Klimasara samen met orkesten over de hele wereld en haar veelzijdigheid en muzikale talent hebben haar gepositioneerd als een vooraanstaand figuur in de percussiewereld.

De masterclass van Marta Klimasara biedt de deelnemers de kans om de diepte van het marimba instrument in te duiken met een ware marimba grootmeester.

Marta Klimasara (marimba)

Website: Amsterdam Marimba Weekend

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!