LOADING
Di. 16 april 2024 – 20:30
Nora Fischer
presenteert:
16/04

Life In Concert

Nora Fischer, Layale Chaker & Nizar Rohana

Voor de nieuwste editie van Nora's serie Life In Concert, waarin ze muzikanten uitnodigt die haar niet alleen als muzikant maar ook als mens inspireren, deelt ze het podium met de Libanese topvioliste Layale Chaker en de Palestijnse ud-speler Nizar Rohana. Grijp deze kans, want Layale is slechts kort in Nederland. Zij zal maar liefst twee keer in Splendor te horen zijn: met haar eigen trio op 15 april, en vanavond, met Nora en Nizar. Ook Layale's bandgenoten Phillip Golub (piano) en John Hadfield (drums) voegen zich er vanavond bij!

Voor haar serie Life In Concert zoekt Nora niet alleen via muziek, maar ook via het delen van persoonlijke verhalen en binnenwerelden het contact op met haar mede-muzikanten, en stelt zo een intiem concert samen waarin we bijzondere mensen leren kennen, via hun muziek én via hun verhalen.

Geboren in Parijs en opgegroeid in Beirut, ontwikkelde Layale zich tot een veelzijdige muzikante, beïnvloed door de verschillende talen, culturen en stijlen om haar heen. Haar muzikale wereld begeeft zich op het grensvlak van hedendaags klassiek, jazz, Arabische muziek en improvisatie. Ze tourde veelvuldig door heel Europa, Noord- en Zuid Amerika, het Midden Oosten en Azië, zowel als soliste als met de vele projecten waarbij ze als improvisator of componiste betrokken is: van Oxford Orchestra tot West-Eastern Divan Orchestra, Holland Baroque, Babylon Orchestra, Avignon Festival, Lucerne Festival, National Sawdust, London Jazz Festival, Wigmore Hall en New World Symphony. Ook tourt ze veelvuldig met haar eigen jazzkwintet Sarafand, waar ze op 15 april een kleinere versie van presenteert in Splendor.

De Palestijnse muzikant Nizar Rohana (tegenwoordig woonachtig in Utrecht) ontwikkelde een unieke stem in de ud-wereld. Hij combineert virtuositeit met frisse nieuwe composities, terwijl hij de authentieke taal van de ud op prachtige wijze bewaart. Nizar werd geboren in het dorp 'Isifya op Mount Carmel vlakbij Haifa stad, waar zijn vader de ud speelde op publieke vieringen, en waar zijn moeder hem begeleidde op percussie. Nizar begon al jong met het spelen van muziek, en pakte de ud op toen hij 13 was. Na vele studies in ud, compositie en musicologie, wijdde Nizar zich aan het ontwikkelen van nieuwe composities voor de ud, en laat zich daarbij inspireren door Bach, Mozart, Beethoven, Chopin en Brahms, tot Tanburi Cemil Bey, Kemani Tatyus Efendi, Muhammad Al-Qasabji en Muhammad Abdel Wahab. Nizar speelde als solist en met uiteenlopende groepen, van traditional tot modern, experimenteel en wereldmuziek. De afgelopen vijftien jaar speelde hij in landen als Japan, Marokko, Egypte, Turkije, en in de VS en Europa.

Nizar Rohana - ud
Nora Fischer - zang
Layale Chaker - viool
Phillip Golub - piano
John Hadfield - drums

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!