LOADING
Di. 9 juli 2024 – 20:00 Koop tickets
Oene van Geel
presenteert:
09/07

Aseo & The Kaiju Project

Japans Jazzconcert & Albumpresentatie

The Kaiju Project is een Japans geïnspireerde jazzgroep gevormd door de Japans-Oostenrijkse pianist Aseo Friesacher. Hun oorspronkelijke idee was om oude volksliederen in een nieuwe moderne context te brengen, maar met hun composities heeft deze groep hun geheel eigen muzikale richting gevonden: een perfecte mix van traditionele Japanse muziek en meditatief-creatieve jazz. Ook enkele bekende soundtracks uit de Ghibli-films die Aseo voor de band heeft gearrangeerd, staan op hun repertoire.

De bandleider heeft al langer de visie om deze unieke samensmelting van traditionele Japanse muziek en jazz te creëren en zo de oosterse en de westerse wereld bij elkaar te brengen. In feite ligt de betekenis in zijn naam A-se-o, “亜為欧“: een leven voor Azië en Europa.

Oene van Geel (altviool) en River Adomeit (contrabas) openen de avond met het debuut van hun duo. Ze presenteren onvertelde verhalen, reflecterend op het heden, het verleden en het schemergebied daartussenin. Expressionisme door twee resonerende houten klankkasten.

Kaiju Project:
Aseo Friesacher – Piano
Waka Otsu – Zang
Fuefuki Kana – Fluiten, Shinobue, Shakuhatchi
Johannes Fend – Bas
Joost Lijbaart – Drums, Percussie

Opening Act:
Oene van Geel - Altviool
River Adomeit - Contrabas

Tickets

Ticket €15.00
CJP/Stadspas (groene stip) €10.00
Leden (kortingsticket) €10.00
Studenten €8.00
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!