LOADING
Zo. 12 mei 2019 – 16:00
presenteert, Anne La Berge
12/05

Martijn Tellinga - 'one site, counting'

Resonanties op zolder

one site, counting @ Splendor Martijn Tellinga

‘one site, counting’ is een experimentele setting waarin aspecten van Martijn Tellinga’s eerdere onderzoek naar akoestische resonantie en zelf-organiserende concert situaties samenkomen. De tentoonstelling verkent het idee van muzikaliteit binnen ruimtelijke installatie, maar ook hoe ervaring van plaats en omgeving wordt ingegeven door resonantie.

‘one site, counting’ suggereert die ervaring als de oscillatie tussen akoestische eigenschappen, beeldend narratief en muzikale interpretatie van de ruimte. De installatie maakt het zintuigelijke begaanbaar als performatieve dimensie door de akoestische werking van de ruimte op te nemen als leidraad in een partituur voor zeven musici die de tentoonstelling ongepland en onaangekondigd bezoeken. Geleid door het specifieke harmonische karakter van hun instrument, spelen zij open patronen van zachte, aanhoudende tonen rondom de resonanties van de ruimte, waarmee zij ruimtelijke muzikale gebaren uitzetten in de abstract klinkende omgeving.

Het ontvouwen van het installatie wordt gedocumenteerd in audio en video. Fragmenten uit een groeiende AV archief worden teruggespeeld in de ruimte en herstructureren zo het narratief van het werk terwijl het plaatsvindt. Een toenemend gelaagde resonantie van beeld, geluid en narratief ontwikkelt zich naarmate de tentoonstelling vordert.

one site, counting
Martijn Tellinga met:
Dario Calderone contrabas
Seamus Cater concertina
Anne La Berge fluit
Koen Nutters contrabas
Germaine Sijstermans klarinet
Rishin Singh trombone
Elisabeth Smalt altviool

Gratis toegang

zo 12 - vr 17 mei: 16:00 - 21:00u
za 18 mei: 13:00 - 18:00u
zo 19 mei: 13:00u met om 16:00u een concert van DNK als afsluiting

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!