LOADING
Vr. 15 november 2019 – 21:00
presenteert, Wildeman
15/11

Het Project Wildeman - Laboratorium in Splendor

Een verbazingwekkende chemie tussen licht, beeld en muziek

Het Project Wildeman - Laboratorium in Splendor
do 14- t/m zo 17 nov
| 20:00 uur - Kleine Zaal (en vrijdag om 21:00 uur)

Voor als je een keer iets totaal anders wil beleven: Project Wildeman maakt rauwe, eigentijdse rituelen die moeiteloos laveren tussen primitief en futuristisch, lichamelijk en virtueel.

De Wildemannen gaan los in het Laboratorium, en verwerken hun laatste inspiraties in nieuwe voorstellingen. Elke avond is er iets anders, maar het is wel steeds met een duidelijke Project Wildeman signatuur.

Project Wildeman = Milan Mes, Maarten Vinkenoog, Sven Hamerpagt en Robin Block

OP DONDERDAG:
20:00 uur
Milan Mes van Project Wildeman presenteert:
Project Wildeman doet onderzoek naar cinema en performance. Hiertoe heeft Milam Kris Kristinsson gevraagd (onafhankelijk filmmaker, stond met films o.a. op Rotterdams Filmfestival en Nederlands Filmfestival).

Met dit project gaat hij kijken of en hoe deze verschillende kunstvormen met elkaar verenigd kunnen worden. Project Wildeman heeft al veel ervaring met het gebruik van visuals en videoart, echter nooit is samenwerking geweest met een cineast. 'Cinema is een veel dwingendere kunstvorm dan videoart waarin het verhaal een prominentere plaats heeft. Wat ik interessant vind is om te kijken hoe Project Wildeman een onderdeel kan vormen van dit verhaal. Is dit alleen een verhaal op het scherm of kunnen hier ook live performatieve elementen aan toegevoegd worden, zoals live muziek, tekst en beweging?'

Milan: 'In het allereerste stadium nodig ik de andere wildemannen uit om een vormstudie te doen naar cinema en performance art. Hiertoe zal Kris bestaand filmmateriaal inzetten en (waar nodig) uitkleden zodat wij daar muzikale, tekstuele en performatieve elementen aan toe kunnen voegen.'

Na een dag van maken in Splendor zal in de avond een korte presentatie worden gehouden.

OP VRIJDAG:
21:00 uur
Wildeman is a DJ. Kick off party in Splendor!
De ultieme uitdaging: Wij ontwikkelen een live techno dj set -Wildeman style. Publiekelijk nemen we iedereen vanaf het begin live mee in de illustere maar conservatieve wereld van techno DJ land.
Ons doel: over maximaal 2 jaar op het VETSTE festival ter wereld een live set te spelen.
Maar: we zijn nu nog helemaal niemand in die wereld. Volg ons live! Gaat het ons lukken? Langs waar voert de weg naar eeuwige roem, waar lopen we tegenaan? Houd onze socials in de gaten. Volg de blog, bekijk de docu. Maar bovenal: kom dansen! Want we gaan met hagel schieten: we spelen overal en nergens, gaan knallen op de raarste en leukste plekken. En join onze clan: help ons met ideeën, promotie, en aanmoediging om samen de absolute TOP te bereiken!

OP ZATERDAG EN ZONDAG:
20:00 uur
Wildeman gaat (weer?) naar de Maan
Er zijn, precies 50 jaar na dato, nog steeds veel mensen die geloven dat de maanlanding nooit heeft plaats gevonden. Als dat zo is, dan moet het wel in scene gezet zijn. Nogal een kunstwerk…

Amerika heeft aangekondigd binnen een paar jaar weer op de maan te zullen landen. China doet haar eigen pogingen. Dat zullen indrukwekkende, overtreffende staaltjes kunst moeten worden. Project Wildeman mengt zich in de strijd: we gaan met een theatraal vormgegeven concert een eigen kunstzinnig verslag maken van de nieuwste landing van de moderne (oer)mens. Volg de Wildeman, we gaan (weer?) naar de Maan!

Woon alvast onze eerste experimenten bij, over gewichtsloosheid. Met een astronauten pop (i.s.m. Ulrike Quade Company), live video, poëtische teksten, en natuurlijk prachtige muziek.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!