LOADING
Do. 24 maart 2022 – 20:30
Wilbert Bulsink
presenteert:
24/03

Ensemble Modelo62

Gloednieuwe muziek over plasmalampen, telefoonfrequenties en alledaagse dozen

Ensemble Modelo62 heeft met haar ambitieuze en vaak interdisciplinaire projecten een internationale reputatie opgebouwd in de hedendaagse experimentele muziek. Het liefst werkt Modelo62 samen met zowel gerenommeerde componisten als jonge opkomende talenten, waarbij de individuele spelers uit deze groep niet bang zijn voor gewaagde experimenten. Voor de Intercity Sessions duikt de groep opnieuw met vier componisten het laboratorium in: Maurizio Tedde (IT) en Sól Ey Sigurjónsdóttir (ISL) studeerden af tijdens de pandemie, terwijl Christina Viola Oorebeek (NL/VS) en Cecilia Arditto (ARG) juist al een flinke carrière als maker hebben. Tesla's plasmalamp, extremen in licht en geluid, telefoonfrequenties en alledaagse dozen vormen de inspiratie voor deze nieuwste werken die voor Ensemble Modelo62 werden geschreven.

Een plasmabol - zo’n neonlamp waarin je de elektrische lading ziet overspringen – vormde het uitgangspunt voor ‘Neon Study #1 ~ripple lights~ van Christina Viola Oorebeek. Haar vertaling in geluid van deze ‘bliksem in een lamp’ zoomt in op de beweeglijke filamenten in slow motion.

Maurizio Tedde is gefascineerd door toevallige interferenties van radio en telefoon frequenties, waardoor je soms flarden opvangt van andere gesprekken, muziek of ruis. In zijn stuk ‘Venus Station’ komen deze interferenties tot leven als fragiele en broze geluiden.

De akoestiek van alledaagse objecten en materialen intrigeert Cecilia Arditto al jaren. In ‘Boxes’ vervormt ze het geluid van instrumenten en versterkers met de akoestiek van kartonnen dozen, boxen van piepschuim en van metaal.

‘Light Again’ is een stuk voor ensemble, lampen en microfoons van multizintuigelijk kunstenaar Sól Ey. Zij zoekt naar extremen in licht en donker, geluid en stilte, beweging en stilstand.

Ensemble Modelo62:
Ezequiel Menalled dirigent
Gemma Tripiana Muñoz fluiten
Jorge López García klarinetten
Chloë Abbott trompet
Santiago Lascurain gitaar
Reinier van Houdt piano
Klara van de Ketterij slagwerk
Roberto Rutkauskas viool
Jan Willem Troost cello
Vasilis Stefanopoulos contrabas

Kijk voor meer info op de website van Modelo62.

Intercity Sessions wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag en Gaudeamus.

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9,99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4,99.

Steun Splendor!