LOADING
Za. 28 mei 2022 – 20:15 Koop tickets
Nora Fischer
presenteert:
28/05

Vrouw met Vleugel

Weense muzikante, componiste, pianiste en danseres/choreografe Oona Minoo debuteert in Splendor

Als er iets is dat Splendor graag doet, is het een springplank bieden voor jonge, opkomende artiesten. Toen het badhuis nog een onbegaanbaar gebouw was, maakte Splendormuzikant Nora Fischer zich al hard voor de manier waarop deze nieuwe creatieve broedplaats ook een belangrijke rol zou moeten gaan spelen in het op gang helpen van de nieuwste generatie artiesten. Uit deze wens werden de Jonge Honden van Splendor geboren, en daarnaast wordt aan artiesten die aan het begin van hun loopbaan staan vaak de kans geboden hun eigen voorstelling te komen spelen.

Vandaag is het podium van de Weense muzikante, componiste, pianiste en danseres/choreografe Oona Minoo, die Nora leerde kennen als student van de Music Master for New Audiences and Innovative Practices aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij zelf jaren geleden ook afstudeerde. Wie deze master volgt is per definitie niet in een hokje te plaatsen; zo ook voor Una Wiplinger, zoals deze Weense creatieveling in het echt heet. Op het kwetsbare en ongewisse punt van afstuderen en voor een wijdopen toekomst staan, maakte zij een solovoorstelling over het uitslaan van de vleugels:

Vrouw Met Vleugel
Uitvliegen betekent het bekende te verlaten en iets nieuws te durven.
Alles wat je nodig hebt is een vleugel.
Hoe voelt het om je eigen nest te verlaten? Om je eigen weg te gaan? Om jezelf aan anderen te laten zien? Iets te wensen en er tegelijkertijd bang voor zijn? Zachtjes, nieuwsgierig en verspeeld benadert een vrouw haar vleugel en het publiek. Een schuilplaats, een kind, een grot, een danspartner, een vleugel, een vrouw. Vormen en afbeeldingen ontstaan en worden getransformeerd.
Oona Minoo, interdisciplinaire kunstenaar en maker in muziek, dans en theater uit Wenen zoekt in deze soloperformance de grenzen van het klassieke concert op. Eigen composities, taal, bewegingstheater en dans worden manieren om contact te maken en te communiceren met het publiek. Een heel persoonlijk stuk over onszelf tonen, moed hebben, en het streven naar verbondenheid.

Oona Minoo concept, compositie, piano, performance

Meer informatie: www.oonaminoo.com

Tickets

Ticket €10.00
CJP/Stadspas (groene stip)/Studenten €7.00
Leden (kortingsticket) €7.00
Bestel Bestel ledenticket

Ook lid worden?

Ruim 100 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!