LOADING
Do. 15 december 2022 – 20:30
Gerard Bouwhuis
presenteert LEDENCONCERT:
15/12

Gerard Bouwhuis & special guest Heleen Hulst

Scarlatti, De Falla en Antheil

Hoewel lange tijd in dienst van het Spaanse hof lag Scarlatti's muzikale interesses meer buiten de muren van de paleizen. In zijn 555 sonates zijn de invloeden van de volksmuziek Sevilla, Madrid en andere streken uit Spanje overdadig aanwezig. Zijn muziek is onweerstaanbaar levendig, ritmisch vernuftig en harmonisch van grote rijkdom. En wat klinken deze stukken toch goed op een piano!
Gecombineerd met werken van De Falla en Antheil wordt het een wilde avond. De Falla is degene die met zijn stukken het meest dichtbij de rauwheid van de Flamenco muziek blijft. Bad Boy of Music George Antheil haalt zijn inspiratie meer uit vliegtuigmotoren en andere machinerieën en spat het bloed van de toetsen en vliegen de haren van de strijkstok.

Programma:
Domenico Scarlatti - Sonates K519, K84, K213, K 141
Manuel de Falla - El Amor Brujo (bew. voor viool en piano)
George Antheil - Sonate voor viool en piano no. 1

Gerard Bouwhuis piano
gast van vanavond:
Heleen Hulst viool

Ledenconcert
Splendor kan alleen de onafhankelijke vrijplaats zijn die het is, dankzij de leden die ons steunen. Wij betalen hen terug met dat waar wij voor leven: muziek. Elk jaar geven alle Splendormuzikanten één concert dat gratis toegankelijk is voor deze groep steunpilaren aan wie Splendor haar bestaan dag in dag uit te danken heeft. Samen met de vele andere events betekent dit dat onze leden voor €9,99 p/m (en €4,99 voor minima en studenten!) zo'n 80 concerten per jaar gratis kunnen bezoeken - en ze op alle overige concerten korting krijgen. Geen slechte deal, toch?

Dankzij de leden kan Splendor onafhankelijk blijven, wat de enige manier is om échte vrijheid te behouden in programmering, experimenten, het nemen van risico's en het bieden van een springplank aan jonge, opkomende artiesten. Wie een andere plek kan noemen waar géén centrale programmeur is, waar elk moment last-minute concerten kunnen worden ingepland, waar geen backstage is en artiesten en publiek constant door elkaar lopen en met elkaar aan de bar hangen, waar mysterieuze hersenspinsels kunnen worden gepresenteerd die elders vaak als te riskant worden bestempeld, en die toch garant blijft staan voor hoge kwaliteit door de top van de Nederlandse muziekscene in deze creatieve speeltuin te laten rondrazen, die krijgt een gratis lidmaatschap!

Word je liever geen lid maar ben je wel geïnteresseerd in dit concert? Dan kun je hieronder gewoon een kaartje kopen en ben je natuurlijk ook meer dan welkom!

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!


Wist je dat Spendor dit jaar 10 jaar bestaat?