LOADING
Wo. 12 april 2023 – 20:30
Hessel Moeselaar presenteert:
12/04

3VIOLAS

Terug uit de Zwitserse Alpen met nieuwe muziek

Eind maart 2023 gingen de heren van 3VIOLAS er een week tussen uit om in de Zwitserse Alpen - in kanton Graubünden - aan nieuw repertoire en ideeën te werken. Vlakbij het ontspringen van de Rijn is er hard gewerkt aan kleurrijke composities, waarbij de natuur voor 3VIOLAS altijd een grote inspiratiebron is.

Geïnspireerd door, en nog nagenietend van de prachtige omgeving, zal 3VIOLAS deze nieuwe muziek voor het eerst ten gehore brengen op 12 april in Splendor Amsterdam.

3VIOLAS:
3VIOLAS is een onconventioneel, dynamisch ensemble uit Amsterdam. 3VIOLAS bewandelt een avontuurlijk muzikaal pad door bestaande stukken uit verschillende muziekgenres – klassiek / pop / minimal / film / elektronisch – minutieus onder de loep te nemen, te deconstrueren en te herschrijven tot eigen arrangementen.

Sinds de oprichting in 2015 krijgt 3VIOLAS in toenemende mate aandacht uit het Nederlandse culturele veld. Zo is 3VIOLAS vaste gast bij het Amsterdamse Grachtenfestival, Uitmarkt, Ruigklassiek en het Het Koninklijk Concertgebouw, en zijn ze regelmatig te horen en te zien op Radio4 en Podium Klassiek. Ook was 3VIOLAS Artist in Residence van VondelCS in Amsterdam van 2019-2021, waar het Media en Cultuur LAB van de AVROTROS was gehuisvest. Hier lanceerde 3VIOLAS een serie meditatieve concerten genaamd MINDVIOLNESS.

Inmiddels heeft 3VIOLAS hun eerste album Fauna uitgebracht, en hebben ze in 2022 hun debuut gemaakt op Down The Rabbit Hole en Amsterdam Dance Event (ADE), waarbij ze hebben samengewerkt met visual artist Vincent Rang en 24Classics. 3VIOLAS is zowel comfortabel boven- als ondergronds. In muzikale samenwerking met organisaties als Talking Trees en Classical Music Rave verkent 3VIOLAS de wereld van de muzikale "underground scene".

3VIOLAS heeft een markante sound en programmeert zowel eigen composities en improvisaties als de werken van andere artiesten en componisten. Een concert van 3VIOLAS is gegarandeerd een unieke ervaring!

3VIOLAS:
Hessel Moeselaar (altviool),
Floris Faber (altviool),
Geerten Feller (altviool)

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!