LOADING
Zo. 17 september 2023 – 20:30
David Dramm
presenteert:
17/09

Caffè Sospeso

Schurend muziektheater over thuisloze musici

Een moeder en een zoon, beiden cellist, hebben alleen de buitenlucht nog om in te musiceren. Ze proberen de muzikale smaak van de voorbijgangers in te schatten en passen daar hun repertoire op aan. Hoe worden ze gezien: als twee getalenteerde musici of als twee zwervers? Met een caffè sospeso, een gedoneerde koffie, in hun handen koesteren ze een droom van betere tijden. Stapsgewijs komt de zoon tot het besef dat zijn moeder vastzit in haar benarde situatie en hij neemt een radicale beslissing. Op zoek naar een betere toekomst voor hen beiden.

Caffè sospeso is een eigentijdse, lichte en tegelijk schurende muziektheatervoorstelling over dakloosheid. Op soms ontroerende, soms grappige wijze zien we hoe twee musici hun weg proberen te vinden in een nieuwe realiteit. Nieuwe composities voor cello worden gecombineerd met spoken word, humming, beatboxing en klassieke muziek.

Plus: een optreden van een mystery guest uit de Splendor-stal! Caffè sospeso is een productie van Stichting Cellosonate i.s.m. OT rotterdam.

cello en spel: Doris Hochscheid, Harald Austbø
composities en muzikale leiding: David Dramm
tekst en regie: Mirjam Koen
vormgeving: Gerrit Timmers
kostuums: Jacqueline de Maat
licht: Bas Standaar

‘Het is een lust voor het oor en het oog om Austbø bezig te zien. Al pratend, roepend en schreeuwend boetseert hij uit de muzikale klei op de cello zijn verhaal. Maar ook Hochscheid met haar meer klassieke boogstreken geeft briljant gestalte aan haar personage van uitgerangeerde concertsoliste’ Theaterkrant, keuze van de Criticus

‘Caffè sospeso combineert subtiel theater en fantastisch cellospel’ 4-sterren, De Volkskrant

'Caffè sospeso’, over twee aan lager wal geraakte cellisten, is een subtiele zoektocht naar een nieuwe identiteit‘ 4-sterren, De Volkskrant

‘Gloedvol muziektheater over dakloze moeder en zoon in 'Caffè sospeso’ 4-sterren, NRC

Ook lid worden?

Ruim 60 concerten per jaar voor € 9.99 per maand.

En ben je onder de 30 jaar? Dan betaal je maar € 4.99.

Steun Splendor!